Nu när man har skördat det man satt och sått så är det dax att göra något gott av det. Klart att man kan göra dessa vegetariska och byta ut fläsket mot något annat tex. svamp eller något annat gott..
Idag ska jag bjuda på kroppkakor. Jag har för första gången gjort alldeles egna. Stolt som en tupp! Herregud tänker väl ni erfarna smålänningar och kokerskor/kockar som gjort detta sedan ni föddes kanske. Jag har väl inte riktigt fattat innan att jag tycker om kroppkakor. Det gör jag i alla fall nu.
Jag var tvungen att ta en sväng till närbutiken innan jag satte igång för det saknades kryddpeppar i kryddskåpet. Där på "affärn" så träffade jag en före detta granne. Bara det var kul tycker jag. Nu berättade jag vad jag hade för planer och hon sa att jag läser väl om det sedan på din blogg, hur man gör och hur det gick. ???!!!! En följare.
Så framför allt till dig bästa gamla grannen varsågod.
Lär dig nu och bjud din lilla gubbe på detta sedan.
Detta behöver du: 500 gr. kokt skalad potatis, 150 gr fläsk, 1 lök, 2,5 dl.vetemjöl, 1 ägg, salt, 2 tsk malen kryddpeppar som sagt. Sedan ett rivjärn eller potatispress en vass kniv och så massor med tålamod.
1. Pressa potatisen.
2. Blanda potatispresset snabbt med mjöl, ägg och kryddor.
3. Skala och finhacka löken och tärna fläsket. Stek det tillsammans.
4. Forma bollar av potatissmeten, tryck i lök och fläsk och slut igen.
5. Koka i 5-6 minuter i lättsaltat vatten. Kroppkakorna är klara när de flyter upp till ytan.
6. Servera med lingon och skirat smör.
Mums vad gott! Jag gjorde dubbel sats och det blev 16 st.
Japp det var det, ni som gjort kroppkakor sedan födseln, finns det några goda råd eller tips som gör att dom blir lite extra goda så tar jag tacksamt emot det.
Just det ja..Vinnaren av boken blev...
med bloggen http://granboparadis.blogspot.se/
Grattis! Hoppas den kommer till glädje.
Du kan maila mig din adress så ska jag skicka den till dig.