lördag 16 november 2013

Kallmura!


 Läste på Annicas blogg om att hon gjort om en mur och fick verkligen massor av inspiration. I helgen, tänkte jag,  då ska jag banne mig sätta fart.
Fram med spade, handskar, skottkärra, käppar och ett snöre. Ett djupt andetag och så PANG! Iväg ut! Det kändes riktigt roligt att sätta spaden i jorden, ta i hårt och jobba med trädgården igen. Jag har ju haft en svacka, (som jag verkar få varje höst). Men som tur är så går det över. Solsken och 7+ grader gör också att allt känns toppen.
 
Grovjobb No: 1 klart  Stenarna är flyttade och så är botten stadig och väl förberedd för en ny mur.
 
Snöret på plats för en rak och fin mur.
 
Vinkeln,  som jag ska ta i morgon, orkade inte idag.
 
Sådär ja,  Grovjobb No: 2  Alla stenar på plats igen. Nu är det bara växterna som ska gallras ur lite. Kanske bäst att vänta till i vår med det. Då kanske jag har bestämt klart hur jag vill ha det.
Torrt läge och sol nästan hela dagen.. Det blir en utmaning. Det gillar jag.
 

Mina buxboms tar sig bra och tanken var att jag skulle plantera sådana runt om men jag vet inte om det är en bra idé med tanke på sjukdomen som härjar på buxbomen. Hoppas ni har det bra i era täppor eller är det total vintervila som gäller nu?


torsdag 14 november 2013

Hur det gick med loofah, hängande tomat och vattenmelon!

Här sitter jag och bläddrar lite i bloggen. Det är ganska så trevligt med alla sommarbilder. Ett tips om man känner sig lite deppig eller gråtrist.  Då kom jag på att jag glömt att berätta hur det gick med min loofah ( tvättgurkan). Nu hade det varit kul att visa upp fina foton på skörden. Jag som skulle ge bort tvättgurka i julklapp till alla och en var. Fniss! Men icke, Nej det blev inte några stora dignande frukter som jag hoppats på, utan dom ämnen som faktiskt ändå bildades skrumpnade ihop som russin.
Såg ut så här.

Jag vattnade och gödde men det hjälpte inte. Jag fick i åtminstone njuta av de vackra blommorna.
 
Sedan var det exprimentet med att odla tomat hängandes i en hink, minns ni? Det gick väl så där. Lite svårt att få vattnet att stanna i hinken det rann ut för fort men det blev några tomater i alla fall. Kul att man kunde se rotsystemet i den genomskinliga hinken.
 
Sen min vattenmelon, den är jag väldigt stolt över. Ja det blev bara en endaste en, men den var underbart god så jag ska ha det nästa säsong, verkligen satsa lite mer på dom.
 
 
Har ni några sommarminnen att bjuda på, roliga eller vackra? Sedan undrar jag vad som hände med Svenska trädgårdsbloggar.se Jag måste ha missat något. Jag var medlem där trodde jag, men är inte det längre, jag har i en kommentar på sidan ställt samma fråga men inte fått svar ännu.
 

tisdag 12 november 2013

Månadens favorit- November

Utanför är det verkligen November här idag. Regnet öser ner, det blåser och är väldigt grått. Jag ligger på soffan inlindad i fleecefilt och med raggsockor på fötterna. En släng av något känns i kroppen. Jakten på månadens växt blev ganska så kort och enkel den här gången. En pensé som självsått sig och blommar för fullt. Jag grävde upp den och planterade den i en hög kruka utanför ytterdörren tillsammans med en cyklamen tidigare i oktober. Cyklamen har frosten tagit för längesedan men den här lilla vackra blå, den pallar en frostnatt den. Lika vacker nu som i april.
 
 Den gör sig bra till den orangea prydnadspumpan i bakgrunden. Nu vet jag inte riktigt om jag haft pensé någon månad  men det tror jag inte. Nejdå,  jag kollade inga penséer alls. Inte för att det här är en utpräglad novemberblomma precis, men jag väljer den i alla fall. Fler månadens favoritväxt finns hos