Månadscollage

 
 
En solig torr och väldigt blåsig månad, så tycker jag att man kan sammanfatta juli. Bären mognar blommor slår ut och gräset växer sakta, sakta. Det är bara bra så man slipper klippa stup i ett. Det är ju ändå semester. Vattna slapp jag inte minsann. Ett dagligt arbete både här och där. Vissa ställen har fått gå till spillo, torkat bort. Min tupprabatt tex. den fick inte någon kärlek i år. Den ser anskrämlig ut jag visar den inte för någon. All krasse som jag satt där och annat ser ut som små torra ogräs. Den blir kanske bättre nästa år.
 
Juni månad gick lika fort som Maj och det händer så mycket på en månad. Jämför garage-bilden bara. Sen är det ju alla blommorna som sätter fart och blommar i alla möjliga färger. I växthuset är det gröna kart både på tomatplantan och den blå druvan.
 
 
Maj månads collage. Nu har det hänt en hel del där ute sedan sist. Gräset grönskar, knoppar brister och perennerna vecklar ut sina blad. Äppelträden är i knopp och det är frö-sått i grönsakslanden.
 
Sådär ja! Nu har april kommit och snön börjat att smälta. Det är den 15:e idag och det öser ner regn utanför fönstret. I fönsterna blommar redan pelargonerna och första utepiffet är klart. Vi har både fikat och ätit lunchen utomhus. Bofinken, staren, sädesärlan, tofsvipan och tranan är på plats. Ja men då så, då är det väl vår nu då. I växthuset är det sått och mycket har redan kommit upp som tageetes, petunior och zinnia. Sallad har jag glömt att så slog det mig nu. Fixar det i morgon. 
 
Mars månad och visst har det förändrats lite sedan februari. Himlen är lite blåare, snön är lite mer borta, eller kanske mer ihopsjunken och småplantorna frodas på fönsterbrädan. Fåglarna sjunger och skatorna bygger ett nytt bo i våran syren. Ja det är ju faktiskt vår enligt almanackan så full fart ut i växthuset. Där ute var det 19 grader eftersom att solen skiner men såjorden var djupfryst, den står och tinar på diskbänken. Tänkte så några petunior. Borde så lite sallad också och ruccola,  men med dessa polarnätter så får det allt lov att dröja ett tag till. Stön!
 
 
Det vräker ner stora vita snöflingor... Jag intalar mig själv att jag gillar, nej att jag älskar snö. Jag sjunger bjällerklang och se det snöar för fulla muggar på vår lilla utflykt idag. Jag gör allt för att jag ska hålla humöret uppe. Kul, jag kan ta en skidtur i helgen, kanske två. Oj vad roligt det blir på en gång.  Nej det hjälper inte så värst mycket men det underlättar.  Ute i trädgården finns inte tillstymmelse till vår idag. Att talgoxen sjöng i söndags känns overkligt och främmande. Att få se blommande vintergäck från skåne känns konstigt, bor vi verkligen i samma land?  Ska göra ett månadscollage varje månad har jag tänkt. Kul att se hur det förändras.
Hoppas ni alla har det mysigt och lite kul i snön eller bland vintergäcken. Själv ska jag sätta mig i soffan och läsa om hur man spaljerar, i tidningen Hemträdgården.
Ha det bra!


1 kommentar:

  1. Detta med dina månadscollage gillar jag!! Tror jag ska knycka idén.

    SvaraRadera

Alltid lika roligt att läsa din åsikt. Tack det värmer!