lördag 5 maj 2012

Bergenian är på G!


Man får tycka vad man vill om allt,  jag gillar Bergenian  för att den är lättodlad och lätt att ta bort, lätt att älska också på grund av blomningen så klart. Ljuvliga och kraftfulla reser de sig
upp mot himlen i sin vackra rosa färg. Vilken sort det här är vet jag faktiskt inte , den fanns här när vi kom hit. Så fint att ha bland lite stenar och skrevor. Den fyller ut väldigt bra med, den är grön och fin i bladverket. Riktigt maffig tycker jag. vad tycker ni? Är det en kyrkogårdsväxt? En del påstår det och ruskar på huvet när de ser den. Gillar ni eller hatar ni?


6 kommentarer:

 1. Jag gillar den! Men jag är mest förtjust i bladen tycker de är jätte dekorativa. Jag gjuter mycket i betong och brukar använda de bladen. Blir fint. Trevlig lördag! Kram Therese

  SvaraRadera
 2. Jag gillar den oclså. Den är grön länge och så tycker jag om formen på bladen.
  Ha en skön helg!
  /Sylvia

  SvaraRadera
 3. Började just gilla den, för de stora fina bladens skull. Och för att den är grön just nu när det ännu inte är så färggrant hos mig : )
  /Cika

  SvaraRadera
 4. Jag ÄLSKAR hjärtbergenia! Här där vi oftast har grådaskigt under vintern är den en riktig glädjespridare med sina vinrödaktiga blad och såklart resten av året med de vackra stora bladen. Anspråkslös och trevlig på alla sätt. Men som vanligt,tung suck, är det ju dessa trogna, lättodlade och vackra växter som inte har någon status... Tydligen måste en växt vara väldigt svårodlad och/eller svår att få tag på för att vara "fin" i vissa kretsar. Nä, sånt har jag inte mycket till övers för :-)

  Kram

  SvaraRadera
 5. Den ser jättefin ut på bilden! Kan bli lite tråkig om det är alltför stora områden med den, kan jag ibland tycka. Fast mest gillar jag, precis som jag gillar allt annat som är lättodlat. Tror minsann att jag har en riktig "lågstatusträdgård". ;-)

  SvaraRadera
 6. Idag har jag kommit så långt att jag faktiskt gillar den men under alla år jag jobbade på plantis var det ett riktigt hatobjekt eftersom det alltid var så mycket puts på den innan expiering!!! Men jag är lite osäker på om mina klarat vintern iår!!!de verkar lysa med sin frånvaro.
  Ha en fortsatt fin helg.
  Lotta

  SvaraRadera

Alltid lika roligt att läsa din åsikt. Tack det värmer!