lördag 19 maj 2012

Ritar och funderar. Poolen del 8

Sitter och klurar lite, inte så roligt för er kanske men jag vill dokumentera det här projektet ordentligt. Kul att ha i framtiden och om man ska göra något liknande igen. (troligen inte)
Källa:
Ändrar mig i sista sekund.  Snart ska det grävas för plintar och gjutas. Ibland behövs det lång tid för beslut, ibland behöver man se saker med andra ögon, ibland kommer man på bra saker i grevens tid. På förra skissen så var trädäcket rakt och trappan ner också,
 så här....


Den här nya skissen/utkastet som jag suttit och gjort sent på kvällskvisten är inte exakt på mm, men rätt så skalenliga ändå.  Tänk er solstolarna på däck som står mot söder... Perfekt!


Jag kom plötsligt på, att om trappan ner ligger i norr- söder så följer blicken sedan ner för nästa trapp, den ner mot trädgårdslandet. Tänk vad skönt att sitta där på trappan och sola näsan i feb/mars. Det är nämligen där vi brukar sitta när den första vårsolen värmer.

Om vi sneddar altanen på vänster sida så följer den slipersmuren och det blir en rak fin gräsmattegång mellan muren och poolen. Jag gillar när det går upp små liljeholmens i huvet.
Jag gillar när vi är överens, maken och jag
 och jag 
älskar verkligen att planera och fixa...

2 kommentarer:

  1. Känner så väl igen mig.. Oftast blir de tänkta planerna ändrade efter att man har satt sig ner och tänkt till en stund. Så jag tar för vana att rita ett par gånger innan jag har bestämt mig. Lite lättare att sudda än att riva :-)
    Ser fram emot att få se slutresultatet!
    / Sylvia

    SvaraRadera
  2. Jag håller fullkomligt med! Det blir alltid bättre när man har tänkt efter en stund. Snickare brukar till och med säga att när man bygger hus själv (ett exempel som kanske är en bit ifrån ämnet, men ändå) så blir man inte helt nöjd förrän man är på hus nummer tre. Det är alltid någon irriterande liten småsak som förstör.

    SvaraRadera

Alltid lika roligt att läsa din åsikt. Tack det värmer!