onsdag 13 juni 2012

Nästan som en brigg...

  Tack för alla era snälla och fina kommentarer. Just nu är det lite körigt och jag hinner inte riktigt med att kommentera allas bloggar som jag försöker att göra varje dag.
Jag läser i alla fall era fina bloggar och gillar!!!
Efter att ha skjutsat lilla mamma till sjukhuset för omgipsning av handen så stannade vi till vid Landqvist handelsträdgård. Oj vad fint det var där. Vi gick runt och suckade och jublade om vartannat. Den här ska du få av mig säger hon efter ett tag, sån hade min mamma och hon kallade den för Jakobs tårar. Jag har googlat på det men hittar inget alls om Jakobs tårar.
Båtsblomma kallas den ibland.

Jag tycker att den är fin och det ska bli spännande och se hur den tar sig. Har faktiskt aldrig sett en sådan innan. Tydligen gillar den lite fuktigt och halvskuggigt ocgh sniglarna älskar den.
Ja, ja så kan det gå ...
dom ska väl ha något att äta på de också.
Någon som har en sådan i sin trädgård?

5 kommentarer:

 1. Någon tremastarblomma har jag. Vet inte vilken sort. Min självsår sig som bara den. Den är väldigt fin men min brukar få lite fula bruna blad framåt högsommaren. Tror den har det lite för torrt. Att sniglarna gillar den har jag aldrig märkt. Den har rätt hårda blad så jag blir lite förvånad. Jakobs tårar låter som ett fint namn förresten. :-)
  Nu måste jag fortsätta heja på Tyskland...
  Ha en riktigt trevlig kväll och lycka till med nya blomman! :-)

  SvaraRadera
 2. Jag har en tremastarblomma som jag köpte som planta förra sommaren. Jag har inte haft snigelangrepp på just den, och har ingen erfarenhet av att den frösår sig än. Men just nu tar den sig finfint och har stora blomknoppar.

  SvaraRadera
 3. Hihi, jag visar en släkting till din tremastarblomma idag - himmelsblomma. jag har haft tremastarblomma och de var enkla och tåliga och frösådde sig. Lycka till med din. Jag har också hört namnet Jakobs tårar - kärt barn...

  Kram

  SvaraRadera
 4. Festlig blomma! Vill se den när den blommar också. Hoppas att det blir bra med din mamma. Kram Therese

  SvaraRadera
 5. Jag hade ganks många tremastarblommor ett tag(det var röjningsex från plantis så de var väl inte av bästa kvalitet) men tyvärr har nästan alla gått ut sig men väldigt vackra är de.
  Ha en fin dag.
  Lotta

  SvaraRadera

Alltid lika roligt att läsa din åsikt. Tack det värmer!