torsdag 20 september 2012

Grönt är skönt!

Min fänkål! Ja jag är stolt över min skörd eller odling.
Det blev fänkål . Ha! Ha! Vad skulle det annars bli?
Jag använder fänkål ytterst sällan men just till fisksoppa så är det supergott. Den ljust gröna färgen nertill som sedan övergår till en mörkare nyans, det fascinerar mig.  Alldeles intill växer majsen. Inte alls så höga och stora som jag hoppats, men ändå. Där på bladen, som ju är makalöst fint grönrandiga så dök en liten grön och svart krabat upp.
En bärfis....

 Den snyggingen gillade inte paparazzifotografen, nej den gömde sig snabbt som bara den. Ville inte vara med på bild.
Jag tittar till min mangold som är frodigt grön tillsammans med det röda. En riktig rödgrön röra. Jag odlade den bara för färgernas skull, vet inte alls vad jag ska göra med den.
 Tips mottages gärna.


Under den växer dillen som jag sådde ganska sent. Dill är ju så gott och är dekorativt på det mesta, ett grönt smycke på ägg, räkor och andra läckerheter från havet.
Gillar ni dill, fänkål, mangold och majs?

4 kommentarer:

 1. Vilken underbar grön färg! Grönt är min absoluta favotit färg. Så fina dina grönsaker är! Jag gillar allt itom fänkål, inte riktigt min smak. men det är väldigt dekorativ att titta på. Kram Therese

  SvaraRadera
 2. Jag gillar också fänkål till fisksoppor/grytor annrs använder jag den inte till så mycket, dill är nödvändigt, har frusit in årsbehovet både hackad och hel (till inkokt fisk) Mangold är kanongott tyvärr har rådjuren samma smak...och majs lyckas jag inte med så den får bli köpt!
  Ha en fin kväll.
  Kram Lotta

  SvaraRadera
 3. Verkligen fräscht och vilken härlig fänkål.
  Mina grönsaker blev inte så mycket att skryta över:/

  Kram / Therése

  SvaraRadera
 4. Wow Pia, vad frodigt!!! Ser verkigen ut som du lyckats jättebra!!! Blir så inspirerad!! Jag bara måste fixa mer grönsaker hos mig nästa år:)))

  Kraaaaaaaaaam aka

  SvaraRadera

Alltid lika roligt att läsa din åsikt. Tack det värmer!