söndag 23 september 2012

Inspiriationsdag vid kusten.


Ibland måste man hämta lite kraft och inspiration på annat håll. Se sig om lite och sedan komma hem och se allt med nya ögon och tankar. I dag åkte jag och maken över bron till Väddö som ligger ute vid Upplandskusten. Som en del kanske vet så älskar jag ju havet, det är just där jag blir lugn och harmonisk. Den här lilla bron låg i skogen som man passerade innan man kom fram till havet.
Jag kände mig grå och trött när vi åkte iväg. I ryggsäcken fanns kaffe och goda äggsmörgåsar. Vi stannade och handlade lite rökt makrill också för att få den rätta känslan liksom. Vinden var frisk och jag var glad att jag tagit mössan och sjalen på.


Ja ni ser rätt, solen sken faktiskt och då borde jag väl stannat hemma och skött min trädgård. Nej inte alls, jag ville bli inspirerad och lugn i själen på annat sätt. Min trädgård står kvar och väntar på mig. Hela jag fylldes av havet, solen och ljudet av vågornas brus. Så makalöst härligt.

En enkel rostig ställning med gamla slitna brädor på blev en hylla för murgrönor. Fint!

Åh, jag ser skönhet i allt där ute vid havet.
Nu var vi vid ett väldigt känt  och speciellt ställe som inspirerat fler än jag. Mer om just det stället kan man läsa på min andra blogg Hem ljuva hem i morgon. Nu är jag mer färgglad och väldigt inspirerad igen. Nu ska det bli söndagsstek i form av kalv med tillbehör och en riktigt god efterrätt. Kanske jag tittar till gurkorna och lite annat i växthuset också.


7 kommentarer:

 1. Du gjorde helt rätt, Pia!
  Älskar dina inspirerande bilder!
  Och vilken fin färg du fick av utflykten! ;) :)
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Havet är underbart! det är lite för långt bort bara..

  Vackert med solen, så fort man glömmer vilken skillnad det är med färgerna när solen skiner.

  Ha en bra start på veckan, Kram Marie

  SvaraRadera
 3. Ibland behöver man tanka för att orka vidare! Och havet är ett utmärkt tankställe... och ett utmärkt tänkställe! Jag har ju tankat Medelhav, inte fy skam det heller:)

  Skön söndagskväll!
  Kram Eva-Mari

  SvaraRadera
 4. Ja, havet kan verkligen ge lugn och ro i själen! Ha en fin vecka vännen!
  Kram Ester

  SvaraRadera
 5. Härliga bilder som förmedlade lugn och harmoni även till mig. :) Kram / Carolin

  SvaraRadera
 6. Men vad kul att få se en skymt av bloggerskan:))) Och wow vilka fina foton, uuuuuuuunderbara miljöbilder!!! Vilken jättemysig utflykt:)

  Kraaaaaaaaaaaam aka

  SvaraRadera
 7. Vilka vackra bilder du bjuder på... kusten, det är allt något speciellt!

  kram kram Malin

  SvaraRadera

Alltid lika roligt att läsa din åsikt. Tack det värmer!