onsdag 10 oktober 2012

Vi har börjat att...

...mata fåglarna.
Om jag ska vara riktigt ärlig så har vi aldrig slutat. Vi har haft en skatfamilj som fått en smörgås eller en bit ost och lite annat varje morgon. Vi har lagt ut äpplen och överbliven pasta eller korvsnuttar till de fåglar som dagligen besöker vår trädgård. Vi är snälla mot våra fåglar och faktiskt så har de inte tagit våra jordgubbar i år. I alla fall inte alla.
Häftigt att ha jordgubbar i oktober tycker jag. Frösådd och remonterande sort.

Vår fågelautomat är egentligen en hönsfoderautomat som maken satt ett gammalt tvätt-tunnelock på. Han tycker inte om när det regnar i den röda delen. Det gör inte fåglarna heller. Praktiskt för man behöver inte fylla på så ofta. Nu kommer det ju fler gäster till detta dukade bord och då tänker jag på ekorrarna och rådjuren. Jaaa jag vet att många av er hatar dom, rådjuren alltså men här kommer de bara vid sträng kyla och mycket snö. Dom låter bli mina lökar och är bara snälla. Harar har vi inte men en och annan skogsmus syns kila fram och tillbaks som en stressad galning. Livrädda för allting verkar det som. De ligger ju långt nere på näringskedjan.
Brukar ni mata fåglarna?

4 kommentarer:

 1. Brukar mata fåglarna och har överseende med att rådjuren ibland brukar hälsa och även de få i sig något ätbart. Gillar att ha djur och fåglar inpå husknuten.
  Ha en fin kväll
  Kramen

  SvaraRadera
 2. Klart vi matar fåglarna, vi började vintermatningen för en månad sen. På sommaren får dom bara lite frön, kul att kolla på dom året runt.

  SvaraRadera
 3. Ja här matas fåglar också:))) Varje höst och vinter! Börjar bli dags att ställa ut boden nu:) Charmigt fågelhus ni har!

  Rådjuren strosar på baksidan men ännu så länge har mina lökar fått vara ifred, peppar peppar...

  Kraaaaaaaaaaaaam aka

  SvaraRadera
 4. Jag skulle verkligen vilja mata fåglarna men vi har ju katt(även om han inte får springa lös så händer det att han tar en fågel som kommer för nära ) och det finns minst 5katter i husen runt om vår trädgård,så jag vill inte locka hit fåglarna som sen katterna kommer att ta
  En granne har slutat sätta upp holkar för som han sa"katterna klättrar upp på holkarna och sitter och väntar på de stackars fåglarna som kommer dit och ska mata sina ungar"
  Ha det så bra
  maggan

  SvaraRadera

Alltid lika roligt att läsa din åsikt. Tack det värmer!