tisdag 20 november 2012

Ljuva hyacintplaceringar.

Hyacinter är ju bara så fina och doftar jättegott. Nu är den ju inte alls bra för allergiker men ändå.... Jag brukar ha några hemma i alla fall trots att vi har allergier i familjen. De brukar inte reagera på just hyacint. Jag tänkte visa några olika arrangemang som jag hittat på nätet och gillar skarpt. Den här, där man planterat i fina koppar. Pyntat med fjädrar och grön mossa. Lite påskvarning kanske men fint ändå till jul.


Här gillar jag naturens prägling, hjärtan av näver och krukorna i samma stuk. Tillsammans med den knubbiga ljusstaken i silver och det isiga blå så är det väldigt vackert.

Lite mera natur och den fina grenen med småfåglar på. Rosa hyacinter till det. Nice!

Sedan denna min favorit, i glas med pärlor och liten prisma i hjärtat till det hjärtan på tråd och renlav. Gullig och väldigt romantiskt,  jag anar att hyacinterna är ljuvligt vita. Hur brukar ni ha era hyacinter?
Klicka på bilderna för källan.

3 kommentarer:

 1. Vilka härligt inspirerande bilder, de små näverhjärtanen föll mig verkligen i smaken. Du vet väl att det finns doftfria hyacinter för dem som inte tål -det brukar stå på krukan. Jag har gjort mitt första lilla arrangemang idag, en vit liten hyacint i en ljusgrön liten drejad kruka, mossa och små lärkkottar runt omkring, den står nu i köksfönstret.
  Ha en fin kväll.
  Kram Lotta

  SvaraRadera
 2. Så många fina hyacintarrangemang. Det har blivit ett hyacint arrangemang här oxå och då med endast vita hyacinter men efter att ha sett dina inspirerande bilder inser jag att de blåa är ju så fina att jag måste köpa sådana nu.
  Ha en fin dag
  Kram

  SvaraRadera
 3. ÅÅÅÅh,va glad jag blev nu!!det visste jag inte att det finns doft fria hyasinter.Min mamma o jag är lika allergiska mot dem men vi har svårt att hitta en ersättning,för hyassint är ju=jul.Har ibland små tulpaner på lök,jätte söta,men kan vara svåra att få tag i.O jag tycker inte att de står sej lika länge
  /Helena

  SvaraRadera

Alltid lika roligt att läsa din åsikt. Tack det värmer!