måndag 31 december 2012

Tredje & fjärde kvartalet.


Juli: Det är äntligen semesterns tid och tid att njuta av alla pelargoner och annat vackert. Jag åker till Danmark och sedan jobbar jag i trädgården för att allt ska vara tipp-topp till visningen. Inte så roligt faktiskt eftersom jag fick prestationsångest och tappade helt lusten för min odlarglädje.. Jooo det är sant!


Augusti: Det är öppen trädgård hos mig och krassen blommar som bäst, så fina och tacksamma. Allt gick bra men inte mera, aldrig mer är väl att ta i..vi får se. Det regnar och det regnar. Poolen svämmar nästan över och vi badar varje dag trots regnet...

Setember: är skördetid. Roligast var nog fänkålen som jag provat att odla för första gången. Fortfarande seg och olustig inför trädgårdsarbete, det känns motigt och värdelöst..Rycka upp sig går inte riktigt. Det blev inte uppryckt i köksträdgården heller purjon står kvar där ännu.(rodnar av skam)
 

Oktober:  den 6:e.. frosten är här. Redan eller tack och lov, jag vet inte vilket, men det fortsätter sen att regna. Jag gör ändå ett måste-ryck och gör klart för vintern när vi upptäcker svampen i växthuset. Då brister det allt åkte ut och fick brinna upp, jag lovar allt från lyktor till dynor och krukor. Jag är arg, galen och otröstlig...

November: Den tristaste månaden på året enligt mig, grå, regnig, lång och besvärlig. Men...hussvamp var det inte så lite glad blev jag mitt i allt det grå. Nej mycket glad ska det vara, överlycklig faktiskt....


December:  Ja från grått till vitaste vitt, snöigt värre blev denna december, en vit jul fast med regn i dag på nyårsafton 2012.
 Jag hoppas innerligt att jag ska finna lusten och glädjen till min trädgård igen. Jag hoppas att 2013 blir ett torrare år och ett år i glädjens spår med skratt, sol och massor av blomster. Jag hoppas det blir ett riktigt Gott Nytt År!
Avslutar med att önska er alla detsamma ...


6 kommentarer:

 1. Önskar dej ett riktigt fint och gott nytt år också!
  Kram Eva-Mari

  SvaraRadera
 2. Tack för att jag fått följa med i ditt trädgårdsår 2012! Att lusten och glädjen försvinner händer alla någon gång. Du ska se att 2013 blir mycket bättre med mer solsken och värme!

  Bamsekramar från mig till dig

  SvaraRadera
 3. Vilka underbara bilder så här på årets sista dag.
  Önskar dig ett riktigt GOTT NYTT ÅR!
  Stor kram
  Susanne

  SvaraRadera
 4. Ett riktigt GOTT NYTT ÅR önskar jag dig och det är alltid så kul att titta in hos dig!
  Kram Lotta

  SvaraRadera
 5. Riktigt Gott Nytt År!
  Du ska se att om några månader
  när det åter igen börjar spira,
  så kommer glädjen tillbaka och du
  pysslar i täppan med ny kärlek.

  Kram / Therése

  SvaraRadera
 6. Så praktfulle tilbakeblikk! Jeg er som deg spesielt glad i Krasse. Så flotte farger, lette å få til, brer godt om seg og smaker godt:) Flott blogg du har! Takk for titten.

  SvaraRadera

Alltid lika roligt att läsa din åsikt. Tack det värmer!