tisdag 12 februari 2013

Inför skördefesten!?

Tryck på bilden, för att stänga detta fönster
Min trädgård!  fotat av Irene Nygren på tusen trädgårdar förra året.
 Åhh vad jag längtar till värme och sol!
Ja nu tror ni väl jag blivit galen på riktigt. Prata skördefest innan februari ens tagit slut. Nja lite knasigt kanske men så här ligger det till. I kväll ska jag på möte inför en skördefest vi ska ha i höst. Det blir istället för Öppen trädgård. Vi har en liten kulturförening här i byn som är aktiv på många sätt och vis. Genom att delta så här aktivt i ett arrangemang så känns det liksom närmre till vår-sommar och odlingssäsongen.

Temat kommer vara Närodlat & Mångfald. Bl.a  så hoppas vi att potatismannen Torvald Fäldt  kommer. Han har drygt 300 sorters potatis som han odlar och bevarar. Här ska det snackas potatis! Sedan tänker vi oss  försäljning av en det ena och en det andra, allt från grönsaker till ull, örtsalt, råmjölk och annat smått och gott. Själv funderar jag på att koka lite marmelader och sylt ev. sälja lite svamp och örtvinäger. Precis som med allt annat så är själva planeringen riktigt rolig och sen får man ju utvärdera det hela när det är över. Är ni aktiva i några föreningar som främjar odling och trädgård ?

2 kommentarer:

 1. Spännande! Själv har jag knappt återhämtat mig från förra årets "skördefest", hrm....

  SvaraRadera
 2. Vad spännande! Vi hade en trädgårdsmästare här hemma häromdagen för att prata lite planer i trädgården, hon nämnde då Öppen trädgård. Jag kände itne till det sedan innan men det låter ju också kul.

  Vilka härliga grönskande bilder du visar!

  Kram Linda
  Ps. Om du har lust att vara med i en tävling, kan man vinna en valfri produkt från c/o Gerd inne hos mig

  SvaraRadera

Alltid lika roligt att läsa din åsikt. Tack det värmer!