söndag 14 april 2013

Entrépiff i blått och svart.


Äntligen så var den här, värmen och våren. Den kom precis så som dom lovat på SMHI. Nu åkte snöskyfflarna undan och fram med lite pynt vid entrédörren. En liten tuva snödroppar blev kvickt uppgrävda och placerade rakt i hjärtat. Bara att gräva ner igen när de blommat klart.
 
Dom blåa minipenséerna fick platsa i svart den här våren. Svarta småspannar som jag använt till förvaring av småprylar i växthuset. Nu kom dom till nytta igen, fast på ett annat sätt. Just så som jag gillar, att hitta nya användningsområden av gamla ting.
 
Några pastellfärgade glaspärlor på ståltråd gör det hela lite roligare.
 
Den gamla trebenta järngrytan, som bytt färg ett par gånger är för tillfället svart den med. Tittar men riktigt noga så ser man att den varit koboltblå innan. Den fick jag på en auktion en gång för att den bara hade två järn ben, men jag har fixat dit ett träben. Fiffigt va? Jag tycker det är väldigt trevligt att mötas av en välkommen-skylt på farstubron. Även om det är jag själv som satt upp den. Fniss!
 
 
 
I morgon ska jag visa hur jag piffat på södra sidan, där är det helt andra färger och material som gäller.

7 kommentarer:

 1. Å så fint!!!
  Kram /maria

  SvaraRadera
 2. Fint! jag har också fiffat till det idag, penséerna jag haft i växthuset fick äntligen komma ut i krukorna på trappan och massor av löv är bortkrattat! YES för värmen!
  Kram Lotta

  SvaraRadera
 3. Roligt att någon fick ta del av värmen och solen de lovade, hos oss bröt de sitt löfte och det blev gråväder.
  Så fint du gjort.
  Ha en fin vecka
  Kram Susanne

  SvaraRadera
 4. Underbara färger och jättefint!
  Kram Helen

  SvaraRadera
 5. Vad härligt med järngrytor! Me like! Kul grej att plocka upp snödropparna och plantera, och sedan pytsa ner dem i jorden igen....kanske något att ta efter...

  SvaraRadera
 6. Så fint du gjort det! Visst är det underbart nu när våren äntligen kommit och man kan vara ute och pyssla igen!/ Kram Titti

  SvaraRadera
 7. Så mysigt med entrebordet.

  SvaraRadera

Alltid lika roligt att läsa din åsikt. Tack det värmer!