måndag 16 december 2013

Papegojblommor och papegojor.Dom blommade för fullt på Madeira, dessa papegojblommor  (Strelitzia reginae)   Väldigt speciella tycker jag.  Kanske inte dom vackraste blommor jag sett men häftiga är dom allt.

 
 Till och med julbelysningen fick ta formen av en papegojblomma.


 Nu ska jag inte prova att odla någon sådan,  har hört att det ska ta lång tid innan dom blommar från frösådd, men vet inte alls om det stämmer. Jag vill ju lära mig mycket, så jag tog reda på att den hör till  Klass: Enhjärtbladiga och Ordningen: Ingefärsordningen. Spännande! Ingefärsordningen låter ju väldigt juligt tycker jag i alla fall.


 Bananer (Musa) hör också till den ordningen liksom Ingefära  (Zingiber officinale) så klart.

                   
Källa:
 
Vi fotade även lite papegojor eller fåglar är nog bäst att tillägga. Tycker dom är så gulliga och kärleksfulla. jag tog inte fasta på vad för sorter det är utan ar försökt att hitta rätt på Google. Så kanske att det inte stämmer riktigt det som står under bilderna.

Nymfkakadua.


Parakit.En grön papegoja.En papegojblomma till.

 

 
Papegojblomman från ovan.
 

En färgglad papegoja.
 

2 kommentarer:

  1. Vilka fina bilder på både papegojor och papegojblommor! De översta bilderna är nymfparakiter, både de vita och de gråa. Den färgglada längst ner är en Lori, den gröna är jag lite osäker på, om den hade ett svart band runt nacken kan det vara en halsbandsparakit...fina är de hur som helst!

    SvaraRadera
  2. Kul att se dina bilder! Hade själv en nymfparakit för x antal år sedan och honom lärde vi säga vissa ord...var kul.
    Ha nu en fortsatt god julhelg.
    Kram

    SvaraRadera

Alltid lika roligt att läsa din åsikt. Tack det värmer!