onsdag 2 maj 2012

En Time Out!

Ledig dag!
Herre jisses en till, då hinner jag ju jobba på som bara den, eller? Nej, det visade sig att kroppen sa ifrån, den behövde vila lite. Fast det fattade ju inte jag på en gång. Jag startade med en fika hos en god vän och ett besök på en handelsträdgård. Hittade absolut ingenting av värde där. Åh, jag som ville få lite inspiration. Väl hemma igen så startade jag med att måla träribbor i vitt.
Men det kändes segt och olustfyllt...

Hela kroppen sa att jag skulle vila så jag la mig
faktiskt ner en stund och sov.
Nu fattade jag äntligen att jag behövde
åka iväg och bara vara och då är det havet som gäller.
Där kopplar jag av och får nya krafter.
Nu passerade jag två handelsträdgårdar på vägen dit och bara måste stanna till och kolla lite. På ställe Nr.1. så köpte jag en Ricinplanta. Ägaren sa vad den hette på latin och då ingick ordet "communis" Han fortsatte..
De brukar ha Ricin i kommunala parker
kanske därför den heter så och de blir så stora och fina.
Jag som lärt mig att communalis betyder: gemensam, vanlig, sa ingenting. Tänkte dessto mer.
På ställe Nr.2 där var det annan ordning vill jag lova. Kunnig personal som hjälpte folk med att välja rätt perrenner, de var ärliga och rekommenderade tex. en dam att inte köpa det hon tänkt för det skulle inte passa så bra i hennes jord. Omtänksamt och proffsigt! Det gillar jag där kommer jag att handla fler gånger. En gullspira (Ligularia stenocephala) och en kandelabersilverax (Actaea matsumurae) 'White Pearl'  fick följa med oss hem. 
Havet var det ju!

Tänk vad fint, jag bara älskar att sitta där och spana mot horisonten, lyssna på vågskvalp och upptäcka små fina detaljer. Vi stannade och köpte lte rökt fisk som vi åt på bryggan. Sedan kände jag mig lugn och samlad igen. Knoppen full av ideér och kroppen lite mer utvilad.

Jag slutförde mitt påbörjade projekt med de
vitmålade träribborna.
Färdiga att stickas ner i pallkragarna. Nöjd!
Ser ni vad mer som fick åka med i bilen hem...
5 kommentarer:

 1. Havet är verkligen ljuvligt, alla årstider:)

  Tror bestämt att det var en Pia Gustafsson som vann perrenplanteringstävlingen hos Tträdgårddsakademin:) Stort grattis i så fall!

  Ha det fint,
  Rebecca

  SvaraRadera
 2. Härlig dag! Och du är så pysslig, fin idé med ribborna!

  SvaraRadera
 3. Jätte fina bilder du visa vid sjöboden och havet. Visst behöver man pausa ibland. Fina skyltar du har gjort! Kram Therese

  SvaraRadera
 4. Så fint du gjort!
  Å vilka bilder, sen!!!!
  Kram

  SvaraRadera
 5. Härliga bilder och visst är det rofyllt och energigivande att vara vid havet. Vi ville inte åka hem från ön efter en härlig helg..kram

  SvaraRadera

Alltid lika roligt att läsa din åsikt. Tack det värmer!