torsdag 28 juni 2012

Klätterlilja!


På mässan så köpte jag knölar eller vad det nu kallas av klätterlilja. Det var bara den ena som växte av fyra st. suck lite besvikelse faktiskt. Den som växer är väl kanske en 70 cm hög nu. 
Ja inte är det som jag hade trott inte.. Man känner sig lite lättlurad men nu har jag provat i alla fall. Fina knoppar i alla fall så vi får väl se hur den ser ut senare när den slagit ut. Ska ju spraka som ett eldhav enligt försäljaren.. Ha Ha!
Provat att formklippa har jag också gjort . Jätteläskigt för jag är en riktig liten fegis när det gäller att beskära och toppa och bryta av och ta ner. Huuu!!! 
Ni som vet kanske kan ge mig en liten vink om jag är på rätt väg.

Härligt med sommar är det i alla fall och nu är det bara en dag kvar till semestern...
5 kommentarer:

 1. Ibland blir man besviken på något man köpt. men det det var ju dåligt att bara en tog sig.. Hoppas att den blir fin när den slår ut. Kram Therese

  SvaraRadera
 2. Det blir inte alltid som man förväntar sig...så är det med mina chilsar och paprikor i år, men skam den som ger sig.
  Kram Lotta

  SvaraRadera
 3. Jo då, men helt ärligt (och det vill du ju att jag ska vara?) så borde du ta mer nu eftersom det är första klippningen som är den grundläggande för buskens kommande bollform... Men om tätheten inte är så viktig så kan du ju ha en lösare och mer genomsiktlig boll och då behöver du kanske inte klippa mer just nu...

  Man ska vara hård i nyporna med buskar som ska formklippas är min erfarenhet - inte vara ängslig m a o.

  Kram

  SvaraRadera
 4. Ska bli spännande att se vad som händer med den där liljan.

  SvaraRadera
 5. Men vad tråkigt att inte knölarna blev någon hit... Men som du säger, nu har du provat. Hoppas den som tagit sig blir fin till slut i alla fall!

  Önskar dig en riktig bra sista arbetsdag innan semestern - jag har också bara en dag kvar:)))

  Kraaaaaaaaaaaaaaaam aka

  SvaraRadera

Alltid lika roligt att läsa din åsikt. Tack det värmer!