tisdag 19 juni 2012

Nu räcker det!

 Självfyllt badkar!
Det regnar och det regnar så man blir skvatt galen snart.
Bra för växterna eller ?
Så här såg det nämligen ut i växthuset i morse...mögel runt gurkplantorna. Inte alls bra! Dålig ventilation kanske eller är det hönsskiten som angripits bara. Ja, Ja det finns gurkor på Ica.

 Dagliljorna ligger nästan ner i rabatterna och ingen levande själ orkar vara ute och se deras skönhet. En rosa riddarsporre i knopp undrar säkert om det är syndafloden som kommit tillbaka. Kanske man skulle bygga en ark istället för en trädgårdssoffa?

Rött ljus betyder STOPP
så nu måste bara solen komma och torka upp lite. Det är ju midsommar snart och där i skogen ligger majstången och väntar på att få gröna kläder och fagra örter så att den kan resas mot en klarblå himmel. Så får det bli, sol på midsommarafton  vill vi ha
eller hur?
Ser ni? Det hänger tom. fiskar i träden redan..

7 kommentarer:

 1. Håller med. Nu har vi fått nog med regn. Det enda bra är att nysådda gräset på ön växer:)

  kram Victoria

  SvaraRadera
 2. Ja, så mycket regn vissa delar av landet har fått. Nytt rekord för juni??? Vi har haft ganska hyfsat väder senaste tiden, men lite lite med regn men det vågar man väl knappast säga :-P. Nu vill vi ha sol och värme över hela vårt avlånga land.

  Kram

  SvaraRadera
 3. Ajaj, men det är bara hönsskiten som har blivit lite möglig. Så blir det hos mina extremt välventilerade plantor också (har sålt mitt växthus och ska bygga ett nytt vid tillfälle). Krafsa över lite jord bara, så är det problemet löst! :-)

  SvaraRadera
 4. Fina zinkföremål!Och en vacker lykta! Hoppas den hjälper till at stoppa regnet till midsommar :J
  /Cika

  SvaraRadera
 5. Nu är det nog! Här också... TROR och HOPPAS att det blir en SKÖN och VARM midsommar som det SKA vara! Jag önskar dej en HÄRLIG och GLAD midsommarhelg med allt som tillhör:)

  Kramar Eva-Mari

  SvaraRadera
 6. Fiskar i trädet? Orättvist! Min man var nere vid hamnen tidigare idag för att fiska och fick bara upp en sketen krabbtaska!

  SvaraRadera
 7. Kan inte säga annat än att jag håller med! Okej att odlingar behöver mycket vatten, men det här är lite överdrivet och dessutom så behövs det också värme för att det ska växa. I dag ser det ut att vara på väg åt rätt håll här där jag bor. Håller nu tummarna för att det håller i sig!

  SvaraRadera

Alltid lika roligt att läsa din åsikt. Tack det värmer!