onsdag 6 juni 2012

Roliga gamla trädgårdsböcker på loppis.

 Förgätmigej är ju bara så söta med sin milda blå färg. Plockade en liten bukett i sonens trädgård idag. Tyckte att det passade så bra eftersom jag fyndat lite gamla trädgårdsböcker. Kändes ungefär som att de sa till mig , köp mig så att jag inte blir bortglömd. 
 Vår trädgård av Lillie Landgren kom ut 1924, tredje upplagan. Hon har beskrivits som
"en trädgårdens Ellen Key". 
Oj, oj ! vad mycket bra saker det står i den...

Den andra boken, Blommor hemma av Lena och Folke Lindholm i
När-Var-Hur serien är minst lika spännande... Anno 1955


Charmigt!

Här får man lära sig hur man kan anlägga en takterass eller hur man ska plantera i balkonglådorna. Väldigt rolig läsning faktiskt. Tycker om att se ritningarna och läsa om olika växter för tex. soliga lägen, skuggiga lägen osv.
Jag är nöjd med dagens inköp 20:- för båda... Det fanns fler böcker om trädgård men många var vattenskadade tyvärr av regnet. Märktes att det bott en intresserad människa där förr. Massor av blomkrukor och annat som fick mig att förstå vilket engagemang det funnits på stället. Oanvända växthus och gamla fina rabatter som vuxit igen.. Suck!
Jag ska inte glömma bort jag lovar...2 kommentarer:

  1. Det blir extra fint när man plockar en söt bukett från tädgården och tar in. Vilket fynd du gjorde med böckerna! Och för det priset, det är bara arr gratulera! Kram Therese

    SvaraRadera
  2. 20 spänn för båda!!! Grattis till absolut bästa fyndet!

    Kram

    SvaraRadera

Alltid lika roligt att läsa din åsikt. Tack det värmer!