torsdag 23 augusti 2012

Lite mammut och turban!

 Jag petade ner två plantor i vår öppna kompost, en med mammutpumpa och en med turbanpumpa. Nu har ju värmen inte varit så som sig bör för pumpor, men nu blommar de i alla fall. Mammutpumpan klättrar högt upp i en en. Jag gillar i alla fall bladen och de gula blommorna. Blir det några pumpor så är det jättekul men inte så livsnödvändigt. Jag kan alltid köpa några till halloween. Det brukar bli så.
Så här ser mammutpumpan ut om det nu skulle bli någon,
bilden från Impecta där jag köpt fröna.
Hur går det för er med pumpor och annat värmekrävande.
Har ni lyckats i år?

6 kommentarer:

 1. Det ser ju jättelovande ut med blommorna:)) Vad spännande att se om det blir någon frukt av dem, jag håller tummarna:)))

  Kraaaaaaaaaaam aka

  SvaraRadera
 2. Har provat att odla pumpor något år men utan någon större framgång, har fått köpa till halloween. Håller tummarna för att dina pumpor hinner fram och stora fina blommor.
  Vackert bladverk.
  Kram kram

  SvaraRadera
 3. Oj vilkat pumpor hoppas att de blir lika stora hemma hos dig. Det ser ju ut att vara på gång iallafll eftersom det finns blommor. Själv har jag inte sått ett enda frö detta året... men till nästa år ska jag verkligen göra det. kram Therese

  SvaraRadera
 4. Vad jag har lyckats med bäst i år och alla år är squash,hämtade in 5st jätte stora som jag ska ta med till dottern i Mölnlycke nu till helgen,hon gillar att ungsbaka grönsaker
  hoppas du får pumpor
  ha det så bra
  maggan

  SvaraRadera
 5. Här hos oss blir det också mest blad & blommor...det som har fungerat hyfsat bra i år är squash & prydnadspumpa. Ingen jätteskörd men något iallafall...fast skam den som ger sig, jag odlar dem varje år & drömmer om enorma pumpor.
  Ha en riktigt fin helg,
  Lydia

  SvaraRadera
 6. Wow, vilka pumpor ;)

  Ha en fin helg.

  kram kram Malin

  SvaraRadera

Alltid lika roligt att läsa din åsikt. Tack det värmer!