lördag 25 augusti 2012

Pynta med ek och rosor.

 Nu har jag börjat elda inne, ja jag vet...augusti och då kan det ju fortfarande vara hett och sköna dagar/kvällar.  Inte i år, det är så konstigt allting.
En morgonbrasa eller en kvällsbrasa är bara mysigt.
 Jag var på partaj igår och värdinnan Victoria hade pyntat så fint med Ek inne och på bordet stog det rosa små buketter av rosor.
 Gissa om jag gillade den kombon? Vilka rosor det var kan ni se om ni tittar in hos Victoria. På min promenad idag så tog jag några kvistar  och satte i kruset vid spisen. Några rosa rosor har jag tyvärr inte ännu. Vill ha en klätterros i ljust rosa men har inte hittat någon bra ännu. Hennes ser fin ut men hon vet
tyvärr inte vad den heter.
 
Jag plockade in några äpplen från vårt relativt nya träd. Röd Sävstaholm. Tänkte försöka mig på en liten äppelkaka till efterrätt.
 
Nu känns det som om hösten kommit på allvar och jag brukar älska den, men i år känner jag mig snuvad på Sommaren. Jag ska ändå försöka njuta av varenda sekund, för det är ju så otroligt
vackert där ute .
Ljungen som blommar på berghällarna tillsammans med den vita renlaven är underbart. Fibblor och blåklockor och några omblommande lupiner i diket. Mogna björnbär och lingontuvor. Bara att insupa allt det fina. Jag brukar påminna mig själv med att säga,
Förbanna inte mörkret, tänd ett ljus!
5 kommentarer:

 1. Ja nu har det blivit mer höstlikt men idag har det varit sommar! Jättefina bilder, Pia! Kram Nilla

  SvaraRadera
 2. Visst känns det som om någon har stulit sommaren. Är inte heller riktigt beredd på höst ännu.

  Ha en fortsatt finfin helg,
  Rebecca

  SvaraRadera
 3. Rosen din vän har, tror jag till 90 %, är en "New Dawn"
  Håller fullständigt med om att sommaren aldrig riktigt kom igång och hösten är alldeles för tidig, även om den är vacker.
  Envisas med att iallafall fortfarande skriva...
  Sommarkramar / Therése

  SvaraRadera
 4. Vad jättefint att pynta med ek!! Mysigt att slå sig ner till bords med fint pyntat, det gör mycket för trivseln och ögat! Häärliga bilder! Mina äpplen har inte blivit fina i år... vet inte vad som hänt, men det kanske beror på allt regn...

  Kraaaaaaaaaaaaam aka

  SvaraRadera
 5. Alla årstider har sin tjusning så även hösten. Tycker om när man får kura, tända ljus och alla "måsten" fösvinner...bara njuta.
  Eken gör sig jättefint i krukan och gott låter det med äppelpaj. Iår är första gången jag har ett ordentligt äppelträd och då blir det ingen skörd att tala, förhoppningsvis skall det räcka till någon paj.
  Kram och ha en fin söndag

  SvaraRadera

Alltid lika roligt att läsa din åsikt. Tack det värmer!