söndag 26 augusti 2012

Botaniska trädgården i Uppsala, del 1.


 Nu har jag äntligen kommit mig för att besöka Uppsala botaniska trädgård. Jag är överväldigad och matt av alla intryck. Jag börjar med att visa hur det blev, ni kanska minns att jag berättade tidigare om det systemiska kvarteret i ett tidigare inlägg. Här kan ni se vad jag skrev då.
 Det kändes liksom magiskt att vandra runt i gångarna och se på planteringarna och släktskapen. Nu kanske inte det är i sin fulla prakt ännu, det är ju just invigt,
men man kan ändå ana hur allt ska bli.
 Jag kände mig som en liten barnunge som skulle få sitt lördagsgodis, jag ville vara överallt på samma gång, ivrig och nyfiken som bara den.

 
 
 
 
Vi hade tänk ta en titt i växthuset där den gigantiska näckrosen finns, men de stängde redan kl.15.00 så det får bli nästa gång. Vi fortsatte istället till själva trädgården och det får jag återkomma med i morgon. En kopp kaffe med päronpaj fick bli eftermiddagsfikat idag. Som vanligt så delar vi maken och jag. Ja, ja.. lite snålt men så får det bli föresten så räcker det gott och väl. Varsin kopp kaffe tog vi i alla fall.

 


2 kommentarer:

 1. Ser häftigt ut! Ett hjärtformat fågelbad/damm, det vore nåt.

  Ha det!

  Marie

  SvaraRadera
 2. Vilket ställe, vilka fina formationer på rabatter och dammen var ju något av det xtra.

  Kramen

  SvaraRadera

Alltid lika roligt att läsa din åsikt. Tack det värmer!