onsdag 29 augusti 2012

Sista delen från Botan!

 
 
 
Den här delen ser ju kanske bäst ut uppifrån ett flygplan. Han som designat den här är Carl Hårleman. Jag har ju nu läst på lite om den här trädgården och det är ganska så intressant att få reda på hur det begav sig en gång i tiden.
Lite historia är ju aldrig fel. 
Jag kan ju bli imponerad av klippningen och så, men nja inte riktigt min stil. Eller jag kanske ska säga så här, jag förstår den inte riktigt. Fast visst är det pampigt och pompöst.
Det ska det ju vara i en barock trädgård så klart.
Det rosa-oranga huset är som ni säkert förstått, Uppsala slott. 
 
 Sedan var det ju alla träd som jag faktiskt inte orkade gå igenom denna gång, så bilden med Uppsala domkyrkas två torn får locka till ett nytt besök.

 
Utanför orangeriet fanns dessa enorma tunnor med rara träd och buskar.
 På innergården så fanns det ännu fler av växter som sen
flyttas in på vintern så klart.
Sådär ja.. Då ska ni slippa fler inlägg från Uppsala botaniska trädgård för den här gången. Jag hade en väldigt trevlig stund där och kommer att åka dit igen fast en annan årstid. Hoppas ni fått lite inspiration eller lust att besöka en trädgård nära er.
Ha det bra! 

4 kommentarer:

 1. Jättefina bilder!! Och visst tycker jag att klippningen kan göra sig bra i den miljön, men här hemma skulle det ju bara se heeeeelt sjukt ut:)))

  Vaaa, ska du blogga i en heminredningstidning!!! Låter ju huuuuuuuur kul som helst!!!

  Kraaaaaaaaaaaaaaaaaam aka

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej Aka det ska jag inte, min andra blogg heter ju Hem ljuva hem.. Fniss! Fast det vore ju hur kul som helst ju... Kram

   Radera
 2. Orden har tagit slut vid det här laget. Jäääätte fint.

  Kram kram

  SvaraRadera
 3. Tack för turen i Uppsalabotan - jag har läst ikapp nu här hos dig. Den där lilla bäcken gick ju jag igång på. Gillar frodigt och så vatten...

  Kram

  SvaraRadera

Alltid lika roligt att läsa din åsikt. Tack det värmer!