tisdag 28 augusti 2012

Botaniska trädgården del 3. Lyrisk!

 
 
 
 Jag fortsätter med risk för att bli tjatig, men här i den delen av trädgården där små miljöer fanns, där vaknade verkligen fantasin. Titta så fint med runda former som möter fyrkantiga kantiga urnor. Det mjuka mot det hårda ja det är så
genomtänkt och smakfullt. 
Jag vet inte hur många gånger jag försökt övertyga maken om att få en sådan här pergola.
Nu ska det tydligen bli en nästa år..
Ha Ha!
När vi kom fram till den porlande lilla bäcken så suckade vi båda av förtjusning. Ja det blir mycket att göra i framtiden. Stenar och grönska är så vackert vid rinnande vatten. En liten egen skogsbäck!
Här rinner den ut i dammen omkantad med liljor och flata stenar. Åhh så fint. Vilken harmoni! 
 Sedan hände det! Jag blev förälskad. Jag är dödskär i Benved. Det fanns många sorter och jag gillade alla. Maken påstog att bönderna ogillar att man har benved för de ska tydligen vara mellanvärd för någon sjukdom som angriper grödorna. 
 
 Avslutar rundan idag i den lilla Asiatiska delen. Ja ni vet ju att jag tycker om det. Där fanns den lilla pagodan, så klart. Gruset, tramstenar, bambu ja allt  möjligt som skapar den rätta känslan.

 
 Där fanns vackra blad och ljuvliga blommor.
Den här vaxklockan  (Kirengeshoma palmata)  föll jag för direkt.
 
 
 Dessa blad lös också starkt i mina ögon.
 
 Härlig tisdag till alla mina trädgårdsvänner.
8 kommentarer:

 1. Oj, vad fint om jag nån gång kommer till Uppsala så ska jag bannemej besöka Botaniska,
  Göteborgsbotaniska har jag besökt flera gånger
  Håller med man blir som tokig vill ha allt
  ha det så bra
  maggan

  SvaraRadera
 2. Uppsala Botaniska Trädgård står högst upp på listan för utflyktsmål nästa år!!
  Ha en fin dag
  Kram

  SvaraRadera
 3. Håll fast vid portalen och påminn lite då och då...fniss..ibland lönar det sig att "tjata" ;-) Jag var där 2002 och blev helförälskad av deras ,då, Piondel. Tog inga kort, hur nu DET kom sig? Kul med lite nya idéer även om inte alla blir till verklighet.
  Sommarkramar / Therése

  SvaraRadera
 4. Fin bildserie! En trädgård som verkligen verkar va värd ett besök! Så harmoniskt och rofyllt det verkar. Jag fastnade nog mest för den vackra, färgglada köksträdgården i del 2 : )
  /Cika

  SvaraRadera
 5. Det kan aaaaaaaaaaaaaldrig bli tjatigt med fin trädgårdsinspiration!!! Just love It!!! Verkligen supervackert!! Fin pergola, den hoppas jag få se som projekt i din trädgård framöver:)) Och benved har jag hemma hos mig! Har planterat den vid entrén just för att bladverket är så häftigt!!! Men antingen är den uuuuuuuuuuurseg att ta sig, eller så trivs den inte...

  Kraaaaaaaaaaaaam aka

  SvaraRadera
 6. Oooops, glömde din fråga... jag tror det var vinäger som såldes:))

  /aka

  SvaraRadera
 7. Förstår att du blev lyrisk, det hade jag också blivit!! Vilken underbar botanisk trädgård! Jag har varit i Uppsala flera gånger, men det var "förr i världen" när jg inte var trädgårdsinresserad... (nu vet jag bättre)

  SvaraRadera
 8. Underbara bilder, jag älskar också trädgårdsmiljöer och kan aldrig se mig mätt! Tack till dig för du gav mig just svaret på hur jag ska göra på framsidan när all marksten är borta. Det är något jag länge funderat på men nu vet jag, jag ska ha det som på bild ett.

  Ha det gott vännen!
  Kram Ester

  SvaraRadera

Alltid lika roligt att läsa din åsikt. Tack det värmer!