tisdag 11 september 2012

Bättre sent än aldrig.

 Jag sådde tidigt mina Flitiga lisor  (Accent Starmix) frön. Den här gången skulle jag lyckas. Mina Flitiga lisor skulle bli enorma och väldigt många var tanken. Ingenting hände med mina frön, ingenting alls så jag gav upp men...jag lät byttan stå i växthuset och vattnade lite då och då. Man vet ju inte! Under kan ju kanske ske. 

En vacker dag så såg jag något lite blankt och grönt där i lådan, jag trodde det var något annat men det var två små plantor som äntligen grott. Det har nu gått 2,5 månader sedan sådden i februari. Jag skolar omsorgsfullt om dem och väntar ytterligare en tid. Nja, de växer förskräckligt sakta och jag har gett upp hoppet om riklig blommning och så. Men nu i sensommarvärmen så blommar de så fint,  en blev rosa och den andra lila. Man ska inte ge upp,  nej bara att vänta tålmodigt. Bättre sent än aldrig.


7 kommentarer:

 1. Ja, men så har du ju gröna fingrar! Men jag undrar hur du räknar... 2,5 månad sedan februari?
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag menar att de tittade upp 2,5 månader senare alltså i början av maj.

   Radera
 2. Jag säger bara en sak; sådant tålamod har absolut inte jag! Men fina blev de ju...
  Kram från Eva

  SvaraRadera
 3. Tålamod är en dygd! Roligt att de vågade titta upp långt om länge. Så läckra de är - som karameller!

  Kram

  SvaraRadera
 4. Den som väntar på något gott....
  Jag tycker det är svårt med lisor även om de är köpta!
  Ha en fin dag.
  Lotta

  SvaraRadera
 5. Ja, tur att du inte gav upp och slutade vattna : ) Så söta de är,och så roligt att ha något som börjar blomma först nu!
  /Cika

  SvaraRadera
 6. Oj, vilket tålamod. Det har verklgien inte jag...jag hade gett upp efter några veckor kan jag säga, men så sår jag itne heller, har alldelses för dåligt tålamod. Men fint blir det förstås och jag förstår att det måste vara en speciell känsla att ha dragit upp en växt från frön.!

  SvaraRadera

Alltid lika roligt att läsa din åsikt. Tack det värmer!