fredag 28 september 2012

Krassen lever och livnär.

 I en gammal olivburk som jag sparat och gillar så petede jag ner ett krassefrö i våras. Nu slingrar den sig upp i bambuskyddet runt vattentunnan. Vattnat har jag verkligen inte gjort så mycket i år, nästan inte alls. Men krassen den har haft det trivsamt. Tycker att de gifter sig, bambun och krassen, som man brukar säga om mat. 

Nere vid infarten står det tre gamla mjölkkannor och jag har slingerkrasse i alla tre. Den här gula fina sorten gillas av sniglarna. Jag hittade flera stycken när jag skulle fota. Varsågoda och ta för er, så sa jag. Jag har fått mitt för i år, resten är ert.

Förra året hade jag vit hänglobelia i kannorna tillsammans med nejlikor. Den vita lobelian har tydligen frösått sig. Fint blev det i alla fall. Tror att sopgubben blir lite glad när han tömmer våra sopor. Soptunnan står nämligen alldeles bredvid. I morgon ska jag ta frön av krassen och
spara till våren.

2 kommentarer:

  1. Såååå himla frodigt det är hos dig!! Jättefina blommor!! Jag måste ta och slänga mycket i morgon för här är det mesta i krukorna överblommat nu... Det var ädelt av dig att bjuda sniglarna, du är snäll du Pia, haha!!

    Kraaaaaaaaaaaaaaam aka

    SvaraRadera
  2. Fina blommor men urk vad äckliga sniglarna är.
    Ha en fin lördag vännen! Kram Ester

    SvaraRadera

Alltid lika roligt att läsa din åsikt. Tack det värmer!