torsdag 27 september 2012

Det behövs ingen ljung ännu.

I dag när jag kom hem från jobbet så såg jag några ljuslila pilspetsar ibland kärleksörten och oreganon. Wow vad fint. Min dag hade varit en rätt så påfrestande dag och åsynen av dessa juveler gjorde att mungipan drogs snett uppåt. Tidlösan är på gång!

Dessa färger i ljunglila och mörkt rosa är väldigt fina tillsammans mot det gröna som nu börjar skifta i allt annat än grönt. Känner mig nöjd med den sammansättningen utanför entrén. Det är verkligen fint när man senare på kvällen tänder rabattbelysningen.


Vid dammen blommar den här som jag inte minns namnet på men färgen är underbar och mot prydnadsgräset... Jag sprang in och hämtade kameran, kommer snart skrek jag till maken som väntade med middag.

Utanför växthuset blommar petunian fortfarande och även kaprifolen i samma nyans.  Det kanske låter fånigt men jag får dra efter andan. Jag får lyckokänslor i magen. Trädgården är min allra bästa återhämtning.

Den dubbla petunian som jag planterade vid murgrönan har nästan en likadan färg
Nere vid soptunnan och ut mot vägen blommar vresrosen eller nyponrosen. Åh så fint. Att det sedan är lite varmt i luften och fredag i morgon är inte heller så himla tokigt.


 
Jag hade tänkt köpa lite ljung, cyklamen och silverek nu i helgen, men det behövs inte ännu. Jag klarar mig utmärkt med detta så länge.

5 kommentarer:

 1. Hej Pia! Härliga bilder du visar idag! :) Växten som du inte mindes namnet på ser ut att vara Rosenflockel 'Atropurpureum'... Ha en mysig kväll! Kram / Carolin

  SvaraRadera
 2. Jättekul med sena blommor. Det räcker gott:)

  SvaraRadera
 3. Jag älskar lila nyanser på blommor! Jätte fina blommor har du! Du kan spara dina pengar ett tag till du har ju fortfarande många blommor som blommar. Kram Therese

  SvaraRadera
 4. Förstår att leendet kommer smygande, när man möts vid entrén av en sån finstämd blickfång:) Hoppas du får en trevlig helg!
  Höstkram / Therése (Rosenflock skulle jag gissa på)

  SvaraRadera
 5. Så mycket fint som blommar hos dej ännu..höstplanteringarna kan säkert vänta ett tag till : ) SÅ vackert med petunian och kaprifolen i matchande färger! Rosenflockel blommar hos mig också, din namnlösa blomma ser ut som den!
  /Cika

  SvaraRadera

Alltid lika roligt att läsa din åsikt. Tack det värmer!