lördag 13 oktober 2012

Bordsdekoration kring en soppa.


Ikväll har vi bjudit hem några på Borsjtj eller som man säger här i Sverige, Rödbetssoppa. Det är bra att ta vara på det man odlat och så smakar det jättegott. En vanlig soppa kan kännas lite extra lyxig och rolig om man är flera som delar och umgås kring den. Tillbehören är också viktiga. Ett gott bröd, lite smetana och strimlad saltgurka. Att duka fint är en annan mysfaktor. Jag har hämtat några klematisblommor och en bit murgröna som får samsas med kastanjerna. Vackert porslin och fina servetter ska det vara också. Levande ljus i massor.
Det svåraste är att hitta lammbog men det går säkert lika bra med annan bog. Ja,   då är det bara att sätta i gång med strimlandet och kockandet.
Vad ska ni hitta på idag?

5 kommentarer:

 1. Så fint! Ja, att duka fint är halva upplevelsen. Fin färg på blomman, kan tänka mig att soppan har något liknande ;)

  ha en fin lördag.

  kram kram Malin

  SvaraRadera
 2. Så fint du gjort! Ha så kul:)

  Marie

  SvaraRadera
 3. Det låter som om ni kommer att få en toppenkväll och soppa är ypperlig bjudmat så här års! Vi hade blomkålssoppa till middag och ikväll blir det nog pizza.
  Ha en trvlig kväll.
  Kram Lotta

  SvaraRadera
 4. Å, så mysigt..och så gott det låter : )
  Hoppas det blev en trevlig middag!
  /Cika

  SvaraRadera
 5. Gissar att ni hade en riktigt trevlig gårdagskväll med god mat och trevligt sällskap!!! Jag har rödbetor hemma i kylen, tänkte göra lite rotfrukter i ugn till middag ikväll:))) Vad jättefint du pyntat också, det kan verkligen förhöja feststämningen:))

  Önskar dig en finfin söndag!

  Kraaaaaam aka

  SvaraRadera

Alltid lika roligt att läsa din åsikt. Tack det värmer!