söndag 18 november 2012

Järneken och utefix!

Min (llex crenata Glory Gem) Japansk järnek, som jag försiktigt och trevande klippte i somras ser ut så här nu. Grön och fin men inte så som jag hade trott. Nu växer den sakta så jag får ha tålamod. Ser nästan ut som lingonris.
Jag tog sticklinar som inte tog sig,  jag provade både med att stoppa ner dem direkt i sandblandad jord och att sätta dem i vatten för att få rötter. Några står kvar i en kruka så får vi se till våren om de överlever. Så här såg den ut då innan klippningen.
 

Det var riktigt roligt att pyssla där ute idag. Jag krattade bort löv som samlats i grushörnan och rafsade runt lite försiktigt i rabattena. Lite ska vara kvar som skydd. Hoppas jag hinner peta ner några lökar också innan tjälen kommer. Jag fixade mig en liten gran också ( har egna små på skogstomten)som jag ska ha där i grushörnet med en ljusslinga i,  lite mossa runt foten och kanske lite bling- bling också. Nu ska jag värma på lite glögg innan middagen. Kvällen är vigd åt symaskinen. Nya kuddfodral ska det bli av gammalt tyg. Visar en annan dag på Hem ljuva hem.
7 kommentarer:

 1. Låter som en bra pysseldag!:)

  Ha en finfin söndagskväll,
  Rebecca

  SvaraRadera
 2. Ja, man längtar verkligen efter att börja adventspyssla nu, jag har varit ute i skopgen och sett ut några fina små granar :-)
  Ha en skön söndagkväll, det lät inte alls dumt med glögg!
  Kram Lotta

  SvaraRadera
 3. Vilken härlig avkopplande dag med pyssel du haft.
  Önskar dig en lika härlig söndags kväll
  Kramen

  SvaraRadera
 4. Fin den där järnek tycker jag. Längtar lite till blommor och pyssel nu. Köpte första amaryllisen idag och hoppas den blommar till första advent. Kram V

  SvaraRadera
 5. det är verkligen kul att pyssla
  ha det bra
  maggan

  SvaraRadera
 6. Att vara i trädgården och pyssla är alltid trevlig ocvsett om det är sommar eller vinter. Ha det bra! Kram Therese

  SvaraRadera
 7. Tråkigt att dina sticklingar inte ville... jag håller på att testa och kommer med rapport längre fram.

  Kram

  SvaraRadera

Alltid lika roligt att läsa din åsikt. Tack det värmer!