torsdag 27 december 2012

Personlig-privat.

Läste någonstans att man inte ska bli privat i sin blogg men gärna vara personlig.
bildkälla
Hmmm... hur tolkar man det? vad är skillnaden egentligen? så tänkte jag. Om jag är personlig,  jag skriver om mig personligen mina personliga tankar och åsikter, är man inte lite privat då? Jag vet inte!  Var går gränsen? Om jag tex.skriver ..Mårbacka pelargonen är en sorts pelargon..då är det fakta, inte personligt och inte alls privat.


Om jag skriver Jag gillar Mårbackapelargoner, vad är då det? Personligt och privat ? Jag ska kanske skriva så här.. Jag gillar mårbacka pelargoner personligen men privat så skulle jag aldrig ha råd att köpa en...Är det skillnaden? Nu fick jag liksom skrivångest och känner att jag måste tänka aldeles för mycket för att själva bloggandet ska bli roligt och spontant. Nu får ni hjälpa mig lite snälla... Fattade just att det här inlägget förmodligen är väldigt privat och personligt.

6 kommentarer:

 1. För mig är personlig = ditt sätt att skriva och uttrycka dig på hur du sätter din prägel på bloggen.

  Privat = Hur mycket du lämnar ut ang. privatliv.

  Personligen gillar jag inte att lämna ut privata saker på bloggen, för hur det än är så vet man inte vem som döljer sig bakom ett alias och jag anser heller inte att cybervärlden har något som helst att göra med mina privata angelägenheter eftersom jag inte känner dem personligen.
  Det här är min åsikt och jag hoppas att jag uttryckt mig så att du förstår ungefär hur jag menar och tycker.

  Ha det gott
  Kram

  Ps Ex med mårbackapelargonen är en mitt tycke personlig åsikt. Ds

  SvaraRadera
 2. Oj, vad svårt...
  För det första: Vem bestämmer om man ska vara personlig, men inte privat? Och som du säger: Var går gränsen?
  Jag TROR nog att man sätter den gränsen själv? Jag är nog VÄLDIGT personlig på min blogg, men den handlar ju också om mitt liv... och inte enbart inredning, t ex, för då hade den nog inte varit personlig alls. Sen har jag massor i mitt liv, som jag INTE delar med mig av, på min blogg, av olika anledningar. Just därför att det är privata saker, för mig. Så jag tror man får sätta sin gräns själv, vad man vill dela med sig av och inte. Vad man lämnar ut, och vad man är beredd att stå för.
  Hoppas du blev något klokare? ;)
  God fortsättning!
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Du har en perfekt balans i din blogg och med humor och glimten i ögat. Privat är väl om man är för utlämnande av saker. Men visst är gränsen hårfin i bland men du har en perfekt balans. Kram Nilla

  SvaraRadera
 4. Var den du är, det är att vara personlig. Häng inte ut ditt privatliv, det är att vara privat. Detta är min tolkning :)

  Sköt om dig vännen, kram Ester

  SvaraRadera
 5. Jag tycker att du är personlig på bloggen och i dina kommentarer - personlig på ett trevligt, humoristiskt och roligt sätt så fortsätt så. Om man däremot använder bloggen som en regelrätt "dagbok" och/eller "skvallertidning" och berättar om exakt allting i ens liv och om nära och kära och vänner och ovänner - gärna med smaskiga detaljer - då tycker jag att man passerat gränsen...

  Kram

  SvaraRadera
 6. Håller med Anna här ovan... fortsätt precis som du nu gör:)

  Kram Eva-Mari

  SvaraRadera

Alltid lika roligt att läsa din åsikt. Tack det värmer!