fredag 28 december 2012

Vackra fröställningar.

Det är skarsnö och svag decembersol. Lite vårluft känns det som..nja kanske ett önsketänk men ändå. Mental uppmuntran kallar jag sådana tankar. Utanför mitt fönster så växer en vit alpklematis ( Albina Plena). Den är nästan lika vacker året om .
 
 Vad fina de är, de små silvrigt gråa skäggen eller vad det nu heter. Lämplig i pergola, spaljé och i större buskar samt som marktäckare. Höjd 3-4 m. Klipp tidigt på våren bort intorkade växtdelar. Behövs kraftigare beskärning görs detta efter blomningen på försommaren. Zon 1-7.
Vill ni se mera av denna lilla raring så kolla ett äldre inlägg här.
 
Jag vill tacka för de kloka råd jag fick ang. gårdagens inlägg. Sånt värmer! Vill också hälsa mina nya läsare välkomna. Nu kommer en hemlis.... Jag har inte öppnat min frökatalog ännu. Bara fluktat på nätet lite..Så det får bli mitt fredagsmys senare idag.


1 kommentar:

  1. Så inspirerande om klematis, denna underbara växt som har allt! Och fina bilder ... den sista bilden får mig längta till sommaren men vad gör det! Och som du skriver så är alpklematisen fin året om. Och en vit! Ja du, den ska jag nog skaffa mig.
    God fortsättning!

    SvaraRadera

Alltid lika roligt att läsa din åsikt. Tack det värmer!