måndag 28 januari 2013

Små gröna blad som gör mig glad..

Jag går runt och kikar i mina krukor som stått lite här och var i huset för att skyddas från vintern och kylan. Man blir verkligen glad när man ser hur det växer och spirar. Pelargonerna som fick komma fram i ljuset för några veckor sedan, ser väldigt starka och friska ut.


Det här fina palettbladet fick jag i höstas det skulle annars ha kastats bort. Snart kan man ta skott och få många härliga plantor.

Dr. Westerlunds hälsoblomma  eller rosengeranium, står i vardagsrummet och jag går ofta dit och gnider på bladen lite för att få känna den ljuvliga citrusdoften.  Dr Westerlund hade ett härligt och bra behandlingssätt tycker jag. Ett av hans valspråk lär ska ha varit. "Vi blir bra, vi är bättre redan nu".

I biblioteket så har jag en hel hylla med pelargoner, knölar och lökar som jag övervintrat där. Nu skjuter det upp långa trevande skott efter ljus. Några veckor till sedan ska de få ny jord och massor med ljus.

Det här, det är min fina lilla plåtlåda, den är packad med fröer som jag tog i höstas från lite av varje. Har haft dem i melittafilter.  Det börjar rycka förskräckligt i odlarnerven nu.
En annan sak som gör mig glad är att jag är veckans bloggare på snigelshoppen. Fniss! Jag som inte sett en mördarsnigel i hela mitt långa liv. Såg att det var flera välbekanta bloggare där. Lite reklam är så klart priset man får betala.
Ha en bra måndag!6 kommentarer:

 1. Så fint det spirar. Jag måste nog också titta till mina pellisar.

  Kram

  SvaraRadera
 2. jag hade tänkt börja så idag men kom inte till skott
  ska nog börja fixa lite med pelargonerna i morron
  ha det så bra
  maggan

  SvaraRadera
 3. Ser fram emot i vinter när jag kan spara mina pelargoner, fick slänga en hel hoper med fina "märkes" pelargoner i höstas pga platsbrist, har två kvar som ser ut att ta sig.
  De ser gröna och fina ut dina övervintrare.

  Kram kram

  SvaraRadera
 4. Grattis till utmärkelsen! Jag förstår att du blev stolt och glad :)

  Härligt med pellisar som överlevt vintern och börjar gro igen!
  Och Simsalabim...blev jag följare!

  //Veronica

  SvaraRadera
 5. Härliga tider! Så friska dina växter ser ut..undrar hur mina mår i källaren?!
  /Cika

  SvaraRadera
 6. Man blir glad när växterna har överlevt vintern och börjar skjuta nya skott. Då är det hopp om livet./Kram Titti

  SvaraRadera

Alltid lika roligt att läsa din åsikt. Tack det värmer!