lördag 30 mars 2013

Äntligen!


Långfredagen blev precis så där solig och varm som jag hoppats på. Jag tillbringade hela dagen utomhus, från 9.30-16.00. Nu är den eländiga "svampen" bortskrapad, bortsopad och borttvättad med klorin och citronsåpa..(alltså inget vetenskapligt utan mer en häxbrygd)  Väldigt konstig blandning, men det är säkert bra och nu hoppas jag att den aldrig mer kommer tillbaks.

Det var 28 grader där ute idag, jag slog på den lilla radion och satte fart. Gräsänderna och jag hade det riktigt mysigt. Vaxduken klipptes i lagoma bitar och så oljade jag in planteringsbordet, vattenkannan fick visst lite den också. Ser nästan ny ut!

 
Nu är det bara fikat kvar, jo, jaaa plantorna också men det är lite för kallt om nätterna.
 Jag får lov att vänta med att bära ut dem ett tag. Fast det är svårt! Svårt att inte vara för ivrig. Fast sallad kan man så, och ruccola. Lite dillfrön i en bytta kanske?

Det ser så tomt och trist ut i krukorna och på hyllorna. Men snart så är det proppfullt. Då klagar man att det inte får plats.
 

Grodan och jag har värmt upp inför kommande säsong, vi är beredda. Jag gjorde lite annat också, visar vad i morgon.
 6 kommentarer:

 1. ÅÅ så härligt att få börja vara där, förstår din lycka. Här är det nog kvar läänge innan jag kan börja...
  Ha en underbar påsk!

  SvaraRadera
 2. Vilken underbar känsla det är när man kan börja pyssla i växthuset. Här dröjer det nog några veckor till innan jag kommer in i växthuset, pga all snö...men den som väntar på något gott.../ Kram Titti

  SvaraRadera
 3. Härligt att äntligen få va klar! Nu har du bara det roliga att tänka på:-)
  Själv har jag inte kommit ut till växthuset, för fredagen var inget vårväder att vara ute i. Men det kommer ju fler dagar. Vad fint det blev med vaxduken.

  Kram / Therése

  SvaraRadera
 4. Ser så härligt ut och vilken energikick att få vara ute sådär länge och mycket! Härligt att kunna få hålla på i sitt växthus! Jag längtar fortfarande efter mitt, men det lär nog dröja eftersom jag nu håller på för fullt med det där dammprojektet....men det är så lätt att förivra sig!
  Ha en fortsatt Glad Påsk!
  Kram

  SvaraRadera
 5. PS Måste bara få säga att mittenbilden i din header, är ju bara för mysig....frö i äggskal, vilken underbar idé! DS

  SvaraRadera
 6. Åh,vad härligt! Nu har du startat våren.Snart är krukorna fulla av härliga växter. Jag har ännu inte städat växthuset .Vill ha lite mer värme först.
  /Sylvia

  SvaraRadera

Alltid lika roligt att läsa din åsikt. Tack det värmer!