fredag 1 mars 2013

Blommig Fredag-Trädgården just nu!Ja inte är det en vacker syn, min trädgård. Kanske inte just själva trädgården, men helheten. Jag tycker att den mist hela sin charm och jag känner faktiskt sådan sorg att jag vill flytta. Fast vem skulle vilja bo här?


Här är poolen och äppelträdet. En plaststol för soliga dagar mot husväggen.

 Tallen, som jag trodde stod på vår tomt, den har dom tagit ner. Den stod delvis på vår tomt men kanske inte borde stå kvar ensam tyckte maken och skogsägaren. Enen står kvar och asken...än så länge.
Schersminbusken bugar sig eller stoppar huvet i snön, vad vet jag?

 Ja, Ja vi får väl vänja oss. Kanske det blir väldigt ljust och luftigt, kanske vi planterar lite nya buskar och träd. Vi får se. Det börjar i alla fall tina runt huset, en och annan växt sticker upp i snömodden.
Kungsmynta oregano

Det är ju vår idag, den första vårdagen på året. Snart så kommer det att blomma fint i urnor och krukor. Vill ni se andras trädgårdar så kika in på Bland rosor och bladlöss.
16 kommentarer:

 1. Nu måste du bli glad igen :-) det är ju vår i luften och din trädgård kommer att bli jätte fin!
  Men jag håller med om att det ser tråkigt ut just nu men snart sp exploderar allt!
  Stor kram
  Lotta

  SvaraRadera
 2. Men vad är det som har hänt? Varför har de tagit bort träden? Jag tror i och för sig att det kan bli jätteluftigt och fint, men jag förstår känslan. Vår skogsdunge är också hotad. Där ska de bygga ett äldreboende på tre våningar...
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 3. Jag minns när vår stora gran blåste sönder och togs ner. Den var ca 5 meter i omkrets vid marken och omkring 13 meter hög så det blev ett stort "hål". Vi gick som i dvala och kände inte igen oss alls. Och fåglarna försökte landa där de var vana men hamnade ploff på marken! Nu står templet där istället, hur bra som helst! Hoppas ni hittar något positivt i eländet om ett tag ni också.

  SvaraRadera
 4. just nu ser det ju inget kul ut men det dröjer inte länge förrän lövträden tar över området
  ha det så bra
  maggan

  SvaraRadera
 5. Det er mye snø hos deg også ser jeg. Det er det her også, og akkurat nå er jeg veldig trøtt av all snøen. Men nå er det den første vårmåneden, og da må det jo gå fremover.
  Ønsker deg en fin helg, klem!

  SvaraRadera
 6. Kommer säkert att bli bra. det tar bara lite tid att vänja sig.
  Ha en fin helg.

  SvaraRadera
 7. Nu kanske solen når fram ännu bättre? : ) Det börjar se vårigt ut hos dig!
  /Cika

  SvaraRadera
 8. Det är aldrig kul när stora träd tas ner, och står de då på grannens tomt har man j ingen talan...men kan du inte sätta en massa syrener, de blir ju stora och ger insynsskydd, eller nåt annat förstås, men lite buskar här och var i tomtgränsen kunde va fint, annars ser det mysigt ut, och redan stol framme till att sätta upp ansiktet i solen - härligt!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 9. Pia, det kommer säkert att bli jättebra! Och du har väl gjort som jag....förhandlat....för när det ska ner något så ska nå´t annat upp:)
  Kram

  SvaraRadera
 10. Det är ju tråkigt det som du har upplevt men se möjligheterna i det. Så mycket bättre det växer och du kan plantera mes som du säger. Avgränsa med spaljeväggar. det finns massor du kan hitta på. så se framåt det kommer att bli bra.
  Ha en fin helg
  kram Meta

  SvaraRadera
 11. Jooo, jag tror det blir ljust och luftigt och ger chans att odla fler ljuvliga växter. Fast jag förstår verkligen deppigheten över snön. Samma läge här. Snödrivor utan charm. Men snart, snart ... :-)

  SvaraRadera
 12. Det är trist då en vy förändras och man inte kan påverka det.Men samtidigt får du nya möjligheter också.
  Ha en underbar helg!!

  SvaraRadera
 13. Det blir mye rusk og etterarbeid når en sager ned store trær.Vi tok ned både en gran og en hengebjørk i fjor...masse jobb:)
  Men det er så koselig hos deg...:)
  God helg:)

  SvaraRadera
 14. Ser ut som (litt for) mange trær er tatt her! Håper det blir lyst og fint når sommeren kommer! Bor ved skogen selv, og setter pris på dyre- og fugleliv.

  SvaraRadera
 15. Näe vad trist! Inte roligt alls!
  Men tillslut vänjer man sig med nya vyer så hoppas allt känns bättre efter sommaren :)

  SvaraRadera
 16. Så tråkigt med all "skadegörelse". Men kanske det kommer något gott ur det och ni kommer på någon bra idé som gör det finare och njutbarare än ni tänkt er! I nöden föds ju många bra idéer sägs det!/ Kram Titti

  SvaraRadera

Alltid lika roligt att läsa din åsikt. Tack det värmer!