söndag 28 juli 2013

Röd Solhatt.

Jo,  nog skulle man behöva en röd solhatt alltid, åtminstone en solhatt. Färgen spelar kanske inte så stor roll. Jag fällde upp mitt röda parasoll idag för att slippa få solsting. Sedan vattnade jag lite igen.. fast det kom en liten skur igår. Kunde inte låta bli att stanna till lite extra hos den här solhatten.
 
Eller Röd rudbeckia (Echinacea purpurea 'Magnus'
Asteraceae),  Så heter den tydligen.  En medicinalväxt som sägs ha bra effekt mot förkylning. Därom tvista de lärda... Den ser onekligen inte särskilt röd ut,  mer blekrosa faktiskt.
 
Jag gillar ju rosa fast den brukar faktiskt vara lite mer färgrik. Kanske den har bleknat i solen. Jag köpte den och fyra till för många år sedan men har bara en endaste kvar. Kanske det är sorken som varit framme. Ovanligt oförkylda sorkar här i trakten faktiskt. Ha!Ha! Ska köpa några fler, (ja inte sorkar då)  för dom är ganska så pampiga och fina. Fjärilarna älskar den och den ska trivas i sandig och väldränerad jord, precis så som jag har här. Finns tydligen i andra färger med.  Vad tycker ni om Röd solhatt?1 kommentar:

  1. En riktig favoritväxt! "Magnus" har varit årets perenn för längesedan då jag jobbade på Ombergs plantskola, så den har jag expierat några 1000!!!!
    Jag skulle väldigt gärna vilja ha den orangeröda sorten.
    Kram Lotta

    SvaraRadera

Alltid lika roligt att läsa din åsikt. Tack det värmer!