söndag 18 augusti 2013

Onion on line.

Dagen D för lökskörd. Tänk sådana fina och stora lökar det blev i år. Vi är väldigt nöjda med resultatet. Tysta och fokuserade satte vi oss i grönsakslandet och drog upp dem, en efter en. Lade dem försiktigt i en stor korg och bar upp dom till bordet utanför växthuset.
 
Vi satt där och flätade våra lökar tre och tre sedan hängde vi upp dem på väggen för att torka. Lyckliga och lite smått barnsliga ser vi på varandra och ler, ler för att vi har en årsförbrukning på lök. Ler för att vi gillar att jobba tillsammans i vår trädgård. Ler för att det känns så himla bra. Inte alls så tokigt. Inte tokigt alls faktiskt.
 
Det är verkligen så roligt när det blir lyckade resultat, när skörden blir perfekt och man får lön för mödan.
 
Nu kan vi sitta och njuta av morgonsolen och våra fina lökar ett tag innan det är tid att lägga dem i en nät-säck i skafferiet. Underbart med skördetid. Eller hur?
2 kommentarer:

  1. Visst är det härligt att jobba tillsammans! Speciellt när skörden blir så lyckad som din. Och så vackert det var att hänga upp löken så där på väggen, ser ut som ett vackert halsband./ Kram Titti

    SvaraRadera
  2. Vilken rik lökskörd, det blir man lycklig av! Mina rödlökar ville sig inte alls i år, de blev små och ynkliga och jag tror att rabarbern stal näringen från dem...
    Kram Lotta

    SvaraRadera

Alltid lika roligt att läsa din åsikt. Tack det värmer!