lördag 17 augusti 2013

Med andra ögon.

Om man tittar noga på saker och ting så kan man se saker man inte tänkt på innan. Att en sten som man passerar varje dag faktiskt är riktigt fin.
 
Att pinnstolarna som jag inte hunnit med är vackra tillsammans med kaprifolen i carporten
 
Att solrosorna är överallt och svänger på huvet i vinden. Dom är så vackra och ståtliga i sällskapet. Vissa hänger mot väggen till tonårslyan. Ser en viss likhet där när jag tänker efter, ser ni hur dom liksom skrapar med foten och hänger lite med huvet,  precis som en tonåring.
 
Att jag härom dagen tyckte att allt var fult och stökigt känns konstigt idag, jag tycker att det är jättefint helt plötsligt.
 
Fint med röran i rabatten som gör den så levande och originell. Det är min rabatt som jag skapat på mitt lilla vis. Stolt? Ja lite faktiskt.
 
Fint och vackert att de avlöser varandra mina växter. När den ena börjar sin vila så är det hög tid för en annan att börja sin blomning.
 Små kryddtagetes med blodamarant och pysslingkrage. Inte alls fult eller slarvigt på något vis.
 
 
Egentligen så var det nog bara gräset som behövde klippas och att jag skulle piggna till. Nu kan jag njuta igen. Jag ser med andra ögon i dag.


2 kommentarer:

  1. ...då ska jag ägna eftermiddagen åt gräsklippning om vi inte kan tröska pga regnskurar!
    Kramis Lotta

    SvaraRadera
  2. Ja, du har helt rätt. Vi har så mycket omkring oss som vi inte ser för att vi är så vana att se dem. Som idag när jag cyklade genom vår vackra park. Det går att se nya saker, man behöver bara titta på ett annat sätt :) Kram

    SvaraRadera

Alltid lika roligt att läsa din åsikt. Tack det värmer!