torsdag 15 augusti 2013

Tsygan, en riktig goding.

Nu börjar jag att skörda tomater på allvar. Dom mognar alltid sent hos mig. Minns ni att jag testade några olika sorters tomater som jag fått av en vän? Annars kan man läsa mer om det här .
 
Jag måste verkligen rekommendera den här sorten, Tsygan (Solanumlycopersicum). Den är så god, så god. Tros komma från Ryssland. En riktig höjdartomat om man frågar mig. Ja på olika sätt för den blir 1,5 meter hög, plantan då så klart. Jag gav några plantor till släkt och vänner som odlat sina i stor kruka mot en husvägg. Dom är lika stora och fina som de jag har i växthuset. Dom är också lika förtjusta i den som jag är.
 
Den är riktigt snygg tycker jag, vilket kanske inte spelar så stor roll men ändå. Kul att göra en fin tomatsallad för man äter ju med ögat också.
 
Massor av omogna kvar där ute. Jag ska berätta senare om hur de andra sorterna smakar och är. Är väldigt nyfiken på Angora tomaten (Lycopersicon esculentum ).
 
 Bladen är grågröna lite silvriga och väldigt dekorativa. Hårigare än andra och tydligen ska själva tomaten bli lite luden den med. Spännande!
Ha det gott mina vänner och tack för att ni tröstade mig i förra inlägget. Jag har verkligen slarvigt hos mig i år, bilderna ljuger lite. Jag ska ta tag i den biten för så vill jag inte ha det.1 kommentar:

  1. hello,
    actually here in Russia is growing this black tomato, it tastes astringent.
    I tried this variety, selling it in the market and it is home,
    I hope you have not forgotten me)!

    SvaraRadera

Alltid lika roligt att läsa din åsikt. Tack det värmer!