måndag 26 augusti 2013

Torka råder...

Ingen rolig syn att skåda när man kommer hem efter jobbet. Suck,   i med lite mat och sen ut och vattna. Vattna, vattna och åter vattna. Tunnorna är tomma och det känns lite fel att ta vatten ur brunnen som vi delar med grannen. Nåja lite måste man få ta till sina älsklingar.

Sanden, som typ hela vår tomt består mest av, syns som i en öken. Vi bor på en rullstensås tror jag och den sandiga jorden är inte rolig att ha och göra med när det är torrperiod. Den uttorkade och blottade marken har givit upp växtligeten. Jag går med kannan maken med slangen och jag vet att det bara blir några ynka mm. Det märks knappt, det behövs verkligen ett regn, ett fint och stilla regn så det mättas i jorden.

Solroshäcken ser sorgligt törstig ut och hänger så dystert på gärdesgården.

Min praktrölleka har bara två blommor och själva prakten den uteblir nog i år. Till och med druvorna har skrumpnat i växthuset , dom börjar se ut som russin fast vi vattnar och vattnar där inne. Rötterna är ju delvis utanför och letar febrilt efter fukt som inte finns. Nu ska jag inte gnälla mer utan ägna en tanke till Afrika där vatten är en bristvara, där folk skulle jubla om dom hade det som jag har det. Jag försöker att förstå men det är svårt, svårt för att jag har det bra och aldrig har upplevt riktig torka, fattigdom och nöd. Men en viss,  om än så liten känsla av vad det innebär får jag faktiskt.
 
IFRC
3 kommentarer:

 1. Mitt inlägg idag handlar också om torkan, så torrt det är!!! Jag skäms när jag vattnar med dricksvatten men har inget annat alternativ.

  Kram

  SvaraRadera
 2. Det är bara att konstatera det vi redan vet att vi är väldigt lyckligt lottade som får bo just här där vi faktiskt har allt!
  Tack snälla du för fröerna, jag blev jätte glad!!!! Skicka din adress till mig så ska du få milda chilisar! (men det dröjer lite för just nu är det mkt jobb)
  Ha det så bra.
  Kram Lotta

  SvaraRadera
 3. ...och jag har det ockås hur torrt som helst, men jag bryr mig inte om att vattna....är lite emot det, men folk får göra som de vill...jag kan i och för sig ta lite från dammen, men...ja, ni vet...hur som helst så får blommorna torka hos mig, klarar de inte det har de inte hos mig att göra.
  Ha det gott.
  Kram

  SvaraRadera

Alltid lika roligt att läsa din åsikt. Tack det värmer!