söndag 29 september 2013

Lockande gul rabatt.


 Nu kommer det ett litet inlägg, det var längesedan nu. Här är en rabatt som jag såg i Göteborg. Den fångade min uppmärksamhet och jag tror det var mest dom gula rudbeckiorna till vänster som jag lockades av. För visst är det väl det? Rudbeckior alltså. Jag gillar det rostiga färgerna i framkant och det fina gräsen samt kloten. Nu hann jag inte analysera allt för noga, vi passerade bara snabbt men två bilder tog jag som jag ska spara i inspirationsmappen. Lite väl suddiga tyvärr.
Jag tar det som ett gott tecken, ett tecken på att trädgårdsintresset inte helt dött ut, att jag fortfarande skulle kunna skapa lite om jag lägger manken till. Jag till och med längtar lite nu igen efter att få vara kreativ där ute.
Utanför flygplatsen växte dessa. Vad är det för något? Jag tycker det påminner om någon sorts rhododendron men är inte ett dugg säker.
 
Fina tycker jag, gillar både bladen och blommorna. Så ni som vet vad det är för växter på bilderna får gärna dela det med mig. Nu ska jag ut och skörda lite tomater.
Hade gött!


3 kommentarer:

 1. Tror att det är en Lagerhägg busken längst ner. Ta det du lite lugnt så ska du se att lusten kommer tillbaka. Törs nästan lova att du spritter i kroppen redan efter vinterns storhelger ;-)

  Höstkram / Therése

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Therese. Ja man kan ju alltid hoppas att det spritter lite då..

   Radera
 2. Man har sina upp och ner, vi finns kvar när andan faller på igen! Visst är det en rudbeckia på första bilden och de två nedersta är lagerhägg Prunus laurocerasus, en vintergrön buske som finns i många olika namnsorter. Här hos mig är det en riktig bra basväxt som finns i var och varannan trädgård.

  kram

  SvaraRadera

Alltid lika roligt att läsa din åsikt. Tack det värmer!