måndag 9 september 2013

Starkt!

Min chili planta "Hot orange" har fått komma ut lite i helgen. Den fick nämligen få följa med mig  på skördefest. Agerade prydnad liksom på mitt bord. Jag sålde lite marmelad, tomater, morötter och så makens nya bok. Vädret var ju bara så strålande, det kunde inte bli bättre. Fast torrt, oj vad torrt det är.
Jag är ju ingen chilimänniska jag, men visst kan det vara gott med lite i marinader och grytor. Men den här har en alldeles underbar färg tycker jag. Skördefesten var det ja.. Vi har ju en liten kulturförening i byn som ordnar en del jippon. Öppen trädgård gick genom den och jag är med och ordnar lite där.

 Vi hade bl. annat en tävling om största pumpan. Här radas pumporna upp för bedömning och mätning.

Solrosor till pynt gör i alla fall mig glad. En strålande dag med solsken i överflöd.. Phuuu var tvungen att uppsöka skugga stup i ett.
 
Platsen vi höll till på är en hembygdsgård, en riktig liten Oas i byn. Så tillsammans med hembygdsföreningen och studieförbundet Vuxenskolan så blev det ett väldigt lyckat jippo.

Närproducerat och kravodlat, så bra!
 

Vårt bord på slutet mycket blev sålt ändå...
 
Fågelskrämmor eller är det blomstöd?
 

 
Jag ställde upp i en tävling, naturens egen humor och fick andra pris för min tokiga morot.
 
Ful va?
 


3 kommentarer:

  1. Åh vad mysigt med skördefest. Snart bär det av till Öland igen för oss och den årliga skördefesten i slutet av September. Det är en av höstens höjdpunkter. Mysigt att få handla alla fina skördade produkter direkt från gårdarna. kram Victoria

    SvaraRadera
  2. Så roligt med en liten marknad, tänk om någon kunde ta ett initiativ och fixa något sådant här....jag gillar de svarta fågelskrämmorna, undrar om de funkar till rådjur också - har fått nattsömnen störd av deras skällande i trädgården....
    Ha det riktigt bra.
    Kram Lotta

    SvaraRadera

Alltid lika roligt att läsa din åsikt. Tack det värmer!