onsdag 2 oktober 2013

Frostnatt och retroduk.

Ja då kom den, den första riktiga frostnatten. Mina petunior blommar ännu, kanske inte dom vackraste exemplaren i världen men ändå. Dom klarade faktiskt nattens köldknäpp. Det var närmare -6 grader på sina håll. Dahliorna hänger som ledsna.. ( ni vet vad) och krassen är alldeles slemmig och ful. Åhhh jag gillar inte alls detta. Fattar inte varför jag inte fått nog av sommar och värme med en sådan fin sommar som vi haft. Mycket vill ha mer brukar man säga. 
 
Dagarna är soliga och ganska så varma så en bukett av kryddkrassen får pryda altan bordet tillsammans med en gammal duk. En retro tror det är en femtiotalare från svärmors linneskåp. Ännu kan man njuta där ute av en eftermiddagsfika och sno in sig i en fleecefilt. Ännu är det möjligt att njuta av höstens klara luft och den klarblåa himmeln.
 
Jag tänder lyktorna och sitter inne och spanar ut i oktobernatten när kylan blir för tilltagen. Njuter av allt det fina och färgerna. Höstfärgerna. Njuter av att sitta vid brasan i en röd liten stuga. Man ska inte klaga, har det rätt så bra. ändå3 kommentarer:

 1. Så mysigt! Jättesöt blomvas..och duken!
  /Cika

  SvaraRadera
 2. Nu har även vi haft första frostnatten, och som tur var kände jag på mig det i går kväll så jag täckte dahliorna så de klarar sig lite till (jag har ju bara två så det är ju inte så mycket med det) men lisorna såg ju slemmiga ut... nej, inte är det kul inte!
  Ha det gott!
  Kram Gunilla

  SvaraRadera
 3. Fina bilder, vackert med frost tycker jag!
  Kram Helen

  SvaraRadera

Alltid lika roligt att läsa din åsikt. Tack det värmer!