tisdag 12 november 2013

Månadens favorit- November

Utanför är det verkligen November här idag. Regnet öser ner, det blåser och är väldigt grått. Jag ligger på soffan inlindad i fleecefilt och med raggsockor på fötterna. En släng av något känns i kroppen. Jakten på månadens växt blev ganska så kort och enkel den här gången. En pensé som självsått sig och blommar för fullt. Jag grävde upp den och planterade den i en hög kruka utanför ytterdörren tillsammans med en cyklamen tidigare i oktober. Cyklamen har frosten tagit för längesedan men den här lilla vackra blå, den pallar en frostnatt den. Lika vacker nu som i april.
 
 Den gör sig bra till den orangea prydnadspumpan i bakgrunden. Nu vet jag inte riktigt om jag haft pensé någon månad  men det tror jag inte. Nejdå,  jag kollade inga penséer alls. Inte för att det här är en utpräglad novemberblomma precis, men jag väljer den i alla fall. Fler månadens favoritväxt finns hos
 
 
 
 8 kommentarer:

 1. Åh! Ljuvliga penséer i november - det kan inte bli bättre än såhär!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Visst är det ett konstigt år. Jag har också fina penséer kvar och de är blå. Tänk om vi får behålla dem hela vintern som nere i Europa. Vi går mot ett varmare klimat helt klart. Kram Luna

  SvaraRadera
 3. Envisa små rackare och klart värda all respekt :-)

  Kram / Therése

  SvaraRadera
 4. Ett bra val, har man blommande penséer i november så är de ju självklara favoriter! Tacksamma små glädjestrålar, det där!

  SvaraRadera
 5. Härligt! Jag har, nej förresten, hade också en blå självsådd blommande pensé, men den tyckte Kasper såg så god ut så den åt han upp!!!

  SvaraRadera
 6. Stemorsblomst, kjære stemorsblomst! Hun kan være favoritt fra mars til desember. Den lille vakre tøffingen! Ha en fin helg.

  SvaraRadera
 7. Snacka om att ett inköp av penséer är invenstering! De blommar nästan oavbrutet från tidig vår fram till den kallare delen av vintern. Minst 8 månader!
  Ha det gott/Anna

  SvaraRadera
 8. Hos mig blommar den också och nu när nästan allt annat har blommat över och är borta blir man så glad av att se den.

  Elisabeth

  SvaraRadera

Alltid lika roligt att läsa din åsikt. Tack det värmer!