lördag 14 december 2013

Rapport från en ö i Atlanten.


Hej alla goa och fina trädgårdsvänner. Hoppas ni haft en fin luciadag och att ni inte blåst bort. Själv så har jag varit en vecka på Madeira och hämtat en massa inspiration. Fyllt på mina ljusbehov och sett såååå mycket vackert.  
Foto Leif Gustasson
 Jag ska inte bombadera er med hela resan utan bara välja ut lite av det bästa. Hmmmm,  det kan nog bli svårt när jag tänker efter eftersom allt var bra på  ön, tycker jag. Jag börjar med vårt besök i en botanisk trädgård. Den heter Jardim Botanico och ligger ovanför Funchals centrum. Ovanför är verkligen det rätta ordet, ni ser staden långt där nere.

 Jag tyckte nog att dessa formklippningar var bland det bästa eller det som jag förstod måste vara ganska så svårt att få till. Ett riktigt hantverk från några med riktigt gröna fingrar och tungan rätt i mun.
 
 
Jag kikade lite närmre och tyckte att några liknade "plättar i luften" men det var
Muehlenbeckia axillaris 

Här står maken och som vanligt så fotar han mest fåglar, fniss!
 
Jag återkommer med lite annat en annan dag som papegojblommor, blommande aloe Vera och så klart bananer. Ha det så mysigt!


4 kommentarer:

 1. Vackert och så skönt att åka dit den här tiden på året! Väntar med spänning på resten av bilderna :)

  SvaraRadera
 2. Lyckos du!!!! Vi har också varit på Madeira och jag håller med om att det är en underbar ö, gjorde ni några Levada vandringar??? Det var så häftigt tycker jag - trots min höjdrädsla...
  Stor kram till dig!
  Lotta

  SvaraRadera
 3. Jag vill självklart också se fler bilder :-)

  SvaraRadera
 4. Vad härligt! Här sitter jag på Madeira och kikar på dina fina bilder. Idag skiner solen och vi ska åka upp till Monte/ Kram Titti

  SvaraRadera

Alltid lika roligt att läsa din åsikt. Tack det värmer!