lördag 16 november 2013

Kallmura!


 Läste på Annicas blogg om att hon gjort om en mur och fick verkligen massor av inspiration. I helgen, tänkte jag,  då ska jag banne mig sätta fart.
Fram med spade, handskar, skottkärra, käppar och ett snöre. Ett djupt andetag och så PANG! Iväg ut! Det kändes riktigt roligt att sätta spaden i jorden, ta i hårt och jobba med trädgården igen. Jag har ju haft en svacka, (som jag verkar få varje höst). Men som tur är så går det över. Solsken och 7+ grader gör också att allt känns toppen.
 
Grovjobb No: 1 klart  Stenarna är flyttade och så är botten stadig och väl förberedd för en ny mur.
 
Snöret på plats för en rak och fin mur.
 
Vinkeln,  som jag ska ta i morgon, orkade inte idag.
 
Sådär ja,  Grovjobb No: 2  Alla stenar på plats igen. Nu är det bara växterna som ska gallras ur lite. Kanske bäst att vänta till i vår med det. Då kanske jag har bestämt klart hur jag vill ha det.
Torrt läge och sol nästan hela dagen.. Det blir en utmaning. Det gillar jag.
 

Mina buxboms tar sig bra och tanken var att jag skulle plantera sådana runt om men jag vet inte om det är en bra idé med tanke på sjukdomen som härjar på buxbomen. Hoppas ni har det bra i era täppor eller är det total vintervila som gäller nu?


3 kommentarer:

 1. Jag har min årliga höstsvacka vilket innebär NADA jobb i trädgården! Har inte minsta lust, men jag måste ju allt tillstå att jag blev inspirerad av dig och din mur....jag som har så mycket stenar.....men vaaaaaar ska jag lägga dem.....eller mura dem.....Hrmmm, det tål att funderas på....dröjer med all säkerhet ända till våren innan jag kommit till något beslut, om ens då....
  Ha en fin vecka.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Det händer inte mycket nu i vår trädgård.Är inte färdig med att plocka undan allt som bör plocka undan innan snön kommer. Hoppas lusten kommer innan snön gör det.
  Gillar stenar i trädgården och din mur blev fin :)

  SvaraRadera
 3. Ser jätteroligt ut och det är så trivsamt med murar! Nu blev jag också inspirerad, men det blev förlängning av en stig idag istället.
  Ha det fint!

  SvaraRadera

Alltid lika roligt att läsa din åsikt. Tack det värmer!