tisdag 20 maj 2014

De avlöser varandra.

Tidig morgon och jag tassar ut i daggen för att hinna njuta lite innan jobbet. Det är så kul när det blivit som man tänkt sig.
Nyss blommade pärlhyacinten intensivt blått. Nu lyser det vitt där av något som jag inte vet namnet på. Snart ska luktärten få grabba tag i nätet. Då är det lila och rosa som gäller. Det kan komma ner en slingerkrasse i gult också.
 
Där borta vid väggen står vit ljung som avlöses av alpklematisens underbara blommor. När dom gjort sitt finns det sommarblommor i krukorna. Vad har jag inte riktigt bestämt.
 
I skogsrabatten eller Norra rabatten kommer snart ormbunken ta över efter ramslök, getrams och konvalj. Penséerna byts ut mot fuchsia. Funkian kommer att bli stor i förgrunden.
 
 
Lilla Imse-vimse klättrar upp för trån. En av mina finaste tulpaner bara tre kvar. Där ska snart krassen frodas och lysa i orange.
 
 På östra sidan sträcker Aklejan upp sig och döljer vissnande tulpaner. Senare kommer floxen med kraft och fägring stor.
 

1 kommentar:

  1. Så många vackra bilder du bjuder på idag, vilken tur du han ut och njuta och fota lite så att även jag fick se ! Den rosa/vita tulpanen var verkligen läcker. Jag har fina knoppar i de röda tageteserna nu :-)
    Ha en finfin dag!Kram Lotta

    SvaraRadera

Alltid lika roligt att läsa din åsikt. Tack det värmer!