onsdag 16 juli 2014

Meloner och pumpor på G

Förra året så testade jag att odla vattenmelon.
 
Innerst inne så trodde jag inte det skulle gå om jag ska vara ärlig. Men det funkade faktiskt även om skörden bara blev 1 st. vattenmelon . Den var super god. Så god att jag betsämde mig för att skippa gurkorna i växthuset och ägna mig åt melonodling i stället. I år har jag lagt ner lite mer energi, gödning, vatten och kärlek. Penslat som en liten målare i blommorna eller pollinerat som det heter.  Det ser riktigt bra ut. Flera små minimeloner som är på tillväxt.
 
 I växthuset växer det även Mango-melon och utanför i tunnan har jag svanhalspumpa och squash. Vilken växtkraft!
 
 Vassmattan mot "järsgårn" sitter där som hönsskydd egentligen. ( grannens underbara, fina och mysiga höns smet in där innan) Fast nu kanske den bidrar till ett lite varmare klimat, vad vet jag.
 
 
Gillar mötet mellan enen och den ringlande pumpan. Jaha då är det väl bäst att bege sig ut med vattenkannan, för törstiga är dom.
 


3 kommentarer:

 1. Så härligt med egna meloner, jag har gett upp det för jag lyckas inte alls med dem, däremot har jag skördat 2 gurkor så de hoppas jag på i år. Det ser ut att bli fina tagetsfrö så det ger jag gärna tillbaka av!
  ha en skön sommardag.
  Kram Lotta

  SvaraRadera
 2. Kul att prova nya saker. Melon är nytt för mig i år, nån galialiknande. Verkar dock trög i starten, men växte en bit när det var som varmast. Har planterat dem längst in i växthuset där det blir som varmast och fuktigast, välgödslat och flitigt vattnat, vad mer kan jag göra?
  Enen erbjuder pumpan sitt taggiga stöd. Pumpan tackar och tar emot på sin väg ut i världen. Gillar också bilden.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
 3. Har drömt om att odla meloner, kanske ska jag pröva nästa år :) Nu blev jag riktigt sugen. Det måste vara en fantastisk känsla att få äta en egenodlad melon!! Stor kram /Carolin

  SvaraRadera

Alltid lika roligt att läsa din åsikt. Tack det värmer!