måndag 16 maj 2011

En bok flera böcker!


Vi pratade böcker och bibliotek idag på jobbet. Jag mindes plötsligt en bok som jag lånade när jag var 8 år, "Lotta på Bråkmakargatan". En härlig bok om lilla Lotta som flyttar hemifrån och "Möblar" på tant Bergs vind. När det sedan var dax att lämna tillbaka boken så var den borta. Vi letade överallt men, nej ingen bok någonstans. Fröken i skolan skällde lite på mig och jag skämdes men vad hjälpte det, vi fick betala boken. Månader efter detta eller kanske ännu längre tid så återfanns boken. Den hade ramlat ned bakom tvättmaskinen. Bucklig, ful och en aning vattenskadad. Som synes så har jag kvar boken.
 Jag läste inte en bok på 9 år.

När jag började arbeta som barnflicka så hade familjen massor av böcker och jag började så smått att läsa lite deckare när barnen sov. Per Wahlö & Maj Sjövalls  "Mannen på taket"var nog den första.
Jag fick av den familjen min alldeles egna roman, min första "Jack" av Ulf Lundell. Nu har jag fullt av härliga romaner, deckare, och annat i bokhyllan och kan bara konstatera att läsning gör att man får en bredare syn på livet, ett rikare språk, en livligare fantasi och en härlig upplevelse. Tänk så mysigt att krypa upp i soffhörnan bland de mjuka kuddarna och bara försvinna in i boken.

Kram Pia!


1 kommentar:

Alltid lika roligt att läsa din åsikt. Tack det värmer!