Fördela riset på arken och lägg på lax, avocado och ev. gurka. Här kan man även ta lite krabbfish. |
Rulla ihop med hjälp av bambumattan ( finns i välsorterade butiker typ Ica-maxi) till fina rullar. Ställ allt kallt ett tag. Sedan ska man skära rullarna och då är det kanon med en vass kniv. |
Man kan även ta riset och forma till små ägg. Placera en bit lax, en gurkbit eller avocado och klipp smala remsor av arken . Bind om! Snyggt eller hur? |
Så var det klart! Tänd sedan lite kusliga lyktor och lägg fram pumporna på bordet. Halloween-feeling! |
Ja det blev ca. 35-40 bitar för en ynka hundring. Varsågoda, det var så lite så! Pia |
Varför var inte jag bjuden? Men vi hade en mysig middag här hemma också. Snygga bitar med noriremsor!
SvaraRaderaHärligt inlägg! Tack för tips å recept ;)
SvaraRaderaTrevlig helg! Kram
men så gott och vad duktig du är:)! vart det lika gott som det såg ut?
SvaraRaderaKram
Å så gott med glögg, inte för tidigt alltså? Då ska jag minsann oxå tjuvstarta snart tror jag :-)
SvaraRadera