fredag 28 oktober 2011

Glögg, sushi och halloween.

Fredagsmiddag!
Vad ska vi ha? Tacos tyckte maken Ok, sa jag du fixar, det blir bra.
Det var torsdagstankarna det.
 Sedan ringde mellansonen. Hej vad ska ni äta?
Jag vet ju då att hans tjej inte gillar Tacos så jag säger, vet inte vad vill ni ha?
Sushi vore gott. Mmmm. Ok, jag fixar det jag köper efter jobbet.
Dagen på jobbet var super men så slog det mig.. Maken vill ju äta GI alltså inget ris, tonåringen hatar fisk så,
Nej, jag köper inte sushi för trehundra kronor, nej nej nej.!
Jag åker hem det får lösa sig.
Tonåringen får snabbmakaroner med bacon, maken kör en omelette´alá bacon men...
Mammas hjärta är svagt för mellansonen så jag gör väl egen sushi då.
 Börjar med en liten glögg.
Det är ju lite ruggigt och fredag.

Här börjar Pias Sushi-skola.
Köp in noriblad och sushiris, fast det funkar med grötris oxå.
Du behöver lax, avocado, gurka, (jätteräkor skiter vi i, jätte o-miljövänligt)
Sedan måste man ha Wasabi och kikkoman-soya.
Syltad ingefära är väldigt gott till.
 Vinäger och lite socker till riset är ett måste.
När man lagar mat på Ryttarängen så är man berättigad till matlagningsvin.
Japp så är det, ett glas vitt till arbetet. 

Fördela riset på arken och lägg på lax, avocado och ev. gurka.
 Här kan man även ta lite krabbfish.

Rulla ihop med hjälp av bambumattan
( finns i välsorterade butiker typ Ica-maxi) till fina rullar. Ställ allt kallt ett tag. 
Sedan ska man skära rullarna och då är det kanon med en vass kniv.

Man kan även ta riset och forma till små ägg.
Placera en bit lax, en gurkbit eller avocado och klipp smala remsor av arken . Bind om!
Snyggt eller hur?

Så var det klart!
Tänd sedan lite kusliga lyktor och lägg fram pumporna på bordet.
Halloween-feeling!

Ja det blev ca. 35-40 bitar för en ynka hundring.

Varsågoda,
det var så lite så!
Pia

4 kommentarer:

  1. Varför var inte jag bjuden? Men vi hade en mysig middag här hemma också. Snygga bitar med noriremsor!

    SvaraRadera
  2. Härligt inlägg! Tack för tips å recept ;)
    Trevlig helg! Kram

    SvaraRadera
  3. men så gott och vad duktig du är:)! vart det lika gott som det såg ut?
    Kram

    SvaraRadera
  4. Å så gott med glögg, inte för tidigt alltså? Då ska jag minsann oxå tjuvstarta snart tror jag :-)

    SvaraRadera

Alltid lika roligt att läsa din åsikt. Tack det värmer!