Purjolökspaj
(Antal portioner:6)
Ingredienser
1 sats pajdeg:
150 gr. smör, 3 1/2 dl. vetemjöl 1/2 dl. kallt vatten
150 gr. smör, 3 1/2 dl. vetemjöl 1/2 dl. kallt vatten
Fyllning:
5-600 g. purjolök, finskivad, 3 msk. margarin, 2 st ägg, 2 dl. kaffegrädde, 100 g. riven ost,
1 krm. paprikapulver salt och peppar
5-600 g. purjolök, finskivad, 3 msk. margarin, 2 st ägg, 2 dl. kaffegrädde, 100 g. riven ost,
1 krm. paprikapulver salt och peppar
Gör så här
1. Pajdeg: mixa en smuldeg av smör och mjöl. Tillsätt vattnet. Arbeta snabbt ihop degen. Lägg den i en plastfilm i kylen 1 timme.
2. Sätt ugnen på 225°.
3. Fräs purjon mjuk med margarinet, låt svalna.
4. Ta fram pajdegen ur kylskåpet. Kavla ut degen och klä en pajform, tryck till runt kanterna och nagga botten. Förgrädda pajskalet 10 min. Ta ut formen.
5. Vispa ihop alla ingredienser till fyllningen, tillsätt purjon och slå i pajskalet.
Grädda klart ca 20 min.
Fredagsmys!
Kram från
Pia Gustafsson
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Alltid lika roligt att läsa din åsikt. Tack det värmer!